Hopp til innhold

Mishandlet samboer til døde mens sønnen så på

Mandag starter rettssaken der en 36 år gammel mann står tiltalt for drapet på sin samboer i Drøbak i november i fjor.

Follo tingrett

Den 36 år gamle mannen skal ha mishandlet sin samboer og hennes datter flere ganger i løp av en ettårsperiode. Den siste voldsepisoden endte i fjor med døden for samboeren. Nå må tiltalte møte i Follo tingrett.

Foto: Karl Erik Brøndbo / NRK

Mannen står tiltalt for å ha mishandlet sin jevnaldrende samboer så grovt den 12. november i parets leilighet på Heer i Drøbak at hun to dager senere døde av skadene på Ullevål sykehus.

Aina Mee Ertzeid

Aktoratet ser ekstra alvorlig på saken siden kvinnens barn har vært vitne til den langvarige mishandlingen av moren, sier statsadvokat Aina Mee Ertzeid.

Foto: Frank Newell Kidder / Oslo statsadvokater

– Dette dreier seg om en alvorlig drapssak, hvor fornærmede skal ha blitt slått og sparket gjentatte ganger i hodet, sier aktor i saken, sier stadsadvokat Aina Mee Ertzeid.

Ifølge tiltalen var mishandlingen så alvorlig at kvinnen brakk nesen og fikk hjertestans med påfølgende hjerneoppsvulming.

– Saken er også spesielt alvorlig fordi kvinnens sønn var til stede under voldshendelsen, sier Ertzeid.

Grov mishandling over tid

36-åringen skal også tidligere ha mishandlet samboeren alvorlig gjennom en lengre periode.

Han skal blant annet ved flere anledninger mellom 2014 og 2015 ha dyttet kvinnen inn i veggen, tatt kvelertak på henne og ved en anledning dyttet henne bakover slik at hun falt over en seng og brakk fingeren.

Ved flere av episodene skal kvinnens to barn ha vært vitne til mishandlingen. Mannen er derfor tiltalt for å ha krenket de to barna.

I tillegg står han tiltalt for å ha utøvd vold også mot samboerens nå 17 år gamle datter.

Erkjenner ikke straffskyld

– Mannen har erkjent at det har vært voldsutøvelse, men han hevder at han har handlet i nødverge, slik at bevisførselen vil da prøve å belyse hva som har skjedd i forkant av den voldsutøvelsen, sier statsadvokat Ertzeid.

Henrik Bliksrud

Mannens forsvarer, advokat Henrik Bliksrud, sier hans klient har hatt det tungt i påvente av at rettssaken skulle komme opp.

Foto: Stian Wåsjø Simonsen / NRK

Den tiltaltes forsvarer, advokat Henrik Bliksrud, sier at hans klient har det tungt.

– Hele saken er tragisk både for ham og for de øvrige involverte. Det har helt klart vært en tung periode, men han ser nå fram til at rettssaken omsider kommer opp etter at han nå har vært i varetekt i ett år. Men det er jo ikke med noen lystighet han går inn i en sak som dette som tiltalt.

Drapstiltalte nekter straffskyld på alle punkter og hevder han handlet i selvforsvar.

– Det er på det rene at det har vært en fysisk konfrontasjon mellom dem, men det nærmere hendelsesforløpet så langt det kan klarlegges vil det være opp til retten å avgjøre, sier Bliksrud.

Det er satt av sju dager i Follo tingrett til behandling av saken.