Hopp til innhold

– Vi har aldri opplevd noe så tragisk

BJØRKLANGEN (NRK): I dag ble det flagget på halv stang på Bjørkelangen skole. Dagen startet med minnestund for den avdøde klassekameraten.

ulykke

Lokalsammfunnet er hardt rammet etter ulykken på Lørdag.

Det var en tung morgen for elevene på ungdomstrinnet på Bjørkelangen skole mandag morgen. Dagen startet med minnestund for den 13 år gamle jenta som gikk i 8. klasse på skolen.

Kommunalsjef Grethe Rønning

TRIST: Kommunalsjef Grethe Rønning forteller at det har vært en tung helg for elevene.

Foto: Thomas Marthinsen / NRK

Hun var den eldste av jentene som omkom etter å ha blitt påkjørt av en bil mens de var ute med hest og vogn lørdag ettermiddag.

– Jeg ser på elevreaksjonene at dette går veldig inn på dem, og mange er veldig lei seg, forteller kommunalsjef Grethe Rønning i Aurskog-Høland kommune. Hun tar imot pressen for å skjerme elever og ansatte.

Seremonien inneholdt minneord fra rektoren og et musikkinnslag. Også på Framtun skole var det minnestund mandag morgen.

– Det er trist og ufattelig at noe sånt kan skje og det preger elevene. De gir utrykk for sorgen på forskjellig vis. Mange har vært veldig lei seg, sier Rønning.

– Påvirker lokalsamfunnet

Hun opplyser at de har kriseteam og helsepersonell tilgjengelig på personalrommet utover dagen, og at de har opprettet en kondolanseprotokoll på skolen.

– Voksne skal være tilgjengelig så lenge noen har behov for det, sier hun til NRK.

Bjørkelangen er et lite tettsted, og kommunalsjefen sier hendelsen setter preg på samfunnet. På Bjørkelangen skole, som er kombinert barne- og ungdomsskole, går det 500 elever.

sveinengen

ALVORLIG:Svein Engen ved Aurskog-Høland lensmannskontor sier at de kan vente på avhøret av 40-åringen.

Foto: Nora Thorp Bjørnstad / NRK

– Det preger ikke bare elevene, men også ansatte og hele befolkningen på Bjørkelangen. Vi har aldri opplevd noe så tragisk som dette, sier hun.

Bilen til teknisk undersøkelse

Politiet har sendt bilen som var innblandet i dødsulykken i Aurskog-Høland til Biltilsynet på Jessheim for tekniske undersøkelser.

– Der skal det undersøkes om det er noe galt med den, sier Svein Engen, lensmann i Aurskog-Høland.

Politiet fortsetter etterforskningen mandag.

– Vi samler trådene fra undersøkelsene i helga og skal også gjøre flere vitneavhør, sier Engen til NRK.

Under pressekonferansen på søndag ble det klart at jentene trolig ble påkjørt bakfra.

Saken fortsetter under bildet.

Ulykke Aurskog-Høland

ULYKKESBILEN: Det var i denne bilen at 40-åringen kjørte på de to jentene som var ute med hest og sulkey lørdag ettermiddag.

Foto: Daniel Laabak / Tipser.no

Ute av stand til avhør

Politiet har ennå ikke et klart bilde av hva som egentlig skjedde på fylkesvei 229 i Aurskog-Høland, i nærheten av Bjørkelangen på lørdag.

De skal blant annet avhøre to vitner som kom kjørende til stedet like etter ulykken, men 40-åringen som forårsaket kollisjonen er ikke ennå ikke klar for avhør.

– Han er foreløpig avhørt etter hendelsen som fant sted, men er ikke i stand til å la seg avhøre nå, forteller lensmannen.

– Er det er problem at han ikke er i stand til å la seg avhøre?

– Nei det er det ikke, sier Engen.

Mannen i 40-årene er også fra Aurskog-Høland og kom fra hendelsen uten personskade.

Døde søndag

Det var lørdag klokken 14.20 fikk politiet på Romerike melding om at en hest med to kusker var blitt påkjørt i Aurskog-Høland. Ulykken skjedde fire kilometer sør for Bjørkelangen.

De to jentene på 11 og 13 år og ble i all hast fraktet til Ullevål universitetssykehus med alvorlige hodeskader. Mannen ble ikke alvorlig skadet, men ble ivaretatt av helsepersonell.

Den 11 år gamle jenta døde på sykehuset i 03-tiden natt til søndag, og klokken 11.15 søndag bekreftet lensmannen at også den 13 år gamle jenta er død.

Blomster og lys ved ulykkesstedet

I helgen har flere lagt ned blomster og tent lys på ulykkesstedet.

Foto: Øijord, Thomas Winje / NTB scanpix