Hopp til innhold

Mindre byråkrati skal gi mer liv

Fredrikstad kommune vil gjøre det enklere for handelsstanden å sette opp boder og liknende i gågata. Målet er mer liv og røre.

Gågata i Fredrikstad
Foto: Tomas Berger / NRK

Til tross for godt med besøk i sommermånedene, skal det nå bli mer liv og røre i gågata i Fredrikstad. Det har kommunen selv satt seg som mål.

Og for å få opp igjen aktivitetsnivået i den en gang så travle handelsåren, ønsker kommunen blant annet et tettere samarbeid med butikker og næringsdrivende.

Et av tiltakene blir å myke opp regelverket, som i dag legger kraftige begrensninger for hva butikkene kan finne på av aktiviteter i selve gågata.

– Skal blande oss mindre

– Det er viktig å ha butikkene med på laget. De er positive og vil være med på å bruke penger på arrangementer i gågata - sammen med kommunen. På den måten kan gågata spille på lag med kjøpesentrene, sier ordfører Eva Kristin Andersen (Frp) til NRK.

Frem til nå har man vært nødt til å ta seg gjennom en stor og tung søknadsprosess for å ta i bruk gågata. Dette er det nå slutt på.

Nå håper ordføreren at flere næringsdrivende velger å «komme seg ut» på gata.

– Butikkene leier grunn av kommunen, og skal få lov til å gjøre det de vil på den. Vi kommer ikke til å blande oss inn på samme måte som tidligere, hvor kommunen hadde et ord med i laget på det meste, sier Andersen.

– Positivt

Butikkeierne i gågata synes signalene fra kommunen er positive.

– Det er knallbra. Veldig viktig at vi får lov til å komme oss ut og vise frem det vi har i butikkene. Det vil helt klart gi mer liv. Alle byer bør ha en fin gågate og et godt fotball-lag mener jeg, ler Lise Augensen hos "Lises Blomster".

Eva Kristin Andersen

Fredrikstad-ordfører Eva Kristin Andersen (Frp) vil ha mer folk og liv i gågata.

Foto: Frp pressefoto