Metamfetaminliga for retten

Saken omfatter innførsel og salg av flere hundre kilo metamfetamin. Åtte er tiltalt.

Beslag av metamfetamin

Åtte er tiltalt i metamfetaminsaken. Det er satt av en måned til rettssaken i Sarpsborg tingrett.

Foto: Politiet

De siktede i saken ble pågrepet i løpet av vinteren og våren 2009. Tilsammen er tolv personer pågrepet.

230 kilo metamfetamin

Nå er det tatt ut tiltalte mot åtte av dem, men politiet tror at de har vært del av et større nettverk bestående av folk i blant annet Norge og Litatuen.

Hovedpersonene i saken som starter i Sarpsborg tingrett på tirsdag er et litauisk ektepar på 33 og 25 år, og de er blant annet tiltalt for salg av 230 kilo metamfetamin.

Over 10 millioner kroner

150 kilo skal ha blitt kjøpt av en 47 år gammel mann fra Moss for 6,7 millioner kroner, mens en 23 år gammel Skiptvet-mann skal ha kjøpt 80 kilo for cirka 3,6 millioner.

Flere av de involverte skal ha brukt penger fra narkotikahandelen til å kjøpe biler, møbler, hvitevarer, kameraer, TV-skjermer, gullsmykker og andre forbruksvarer og verdigjenstander.

Med unntak for en mann som er bosatt i Latvia har de andre tiltalte adresse på forskjellige steder i Østfold - Båstad, Askim og Sarpsborg.

Skjult i biler

Ifølge tiltalen skal stoffet ha blitt solgt i tidsrommet fra sommeren 2006 til våren 2009.

Overleveringen av stoffet skjedde på flere steder omkring i Østfold - ved en butikk i Skjeberg, en bensinstasjon i Rakkestad, et kjøpesenter i Moss og så videre.

Narkotikaen skal ha blitt fraktet til Norge skjult i biler.

Politiet har tidligere gjort det klart at en strafferamme på inntil 21 år ikke kan utelukkes for hovedpersonene i saken.