Hopp til innhold

Metal-legende skryter av «Tons of Rock»

Frontmann Dave Mustaine i Megadeth gleder seg til å spille på Fredriksten festning i juni, og syns festivalprogrammet er knallbra.

Arkivbilde fra 2005: Vokalist Dave Mustaine i Megadeth på scenen på Roclefeller i Oslo

Megadeths frontmann Dave Mustaine satser på å ha det ille kost i slutten av juni.

Foto: Jarl Fr. Erichsen / Scanpix

– Pass på å møte opp tidlig, det er enormt mange bra band der, og vi vil ikke at dere skal misse et sekund av showet!

Meldingen fra Megadeths Dave Mustaine er klar i et intervju han har gjort med arrangørene av «Tons of Rock», som i juni fyrer løs med metall og hardrock i alle former fra Fredriksten festning.

Megadeth topper bandlisten på lørdagen, festivalens siste dag. Mustaine håper været for en gangs skyld blir bra når bandet opptrer i Norge.

– Det blir kult å komme tilbake til Norge fortsetter Mustaine. Spesielt på grunn av bassist Dave Ellefson sine norske røtter, er det alltid spesielt å spille der. Personlig har jeg alltid likt å reise til Norge da jeg liker norrøn mytologi. Nå som serien «Vikings» er så populær, er det ekstra moro, sier Dave Mustaine.

Det har hjulpet bra, mener festivalens bookingansvarlige Jarle Kvåle.

– Absolutt. Mustaine er kanskje en av sjangerens mest omtalte menn, med mye på hjertet. At han er så fornøyd og gleder seg og er så opplyst om festivalen er helt klart et pluss for oss.

Megadeth

HÅPER PÅ GODVÆR: – Vi har spilt store og små steder i Norge, men jeg kan ikke huske at det noensinne har vært solskinn. Når vi så kommer til en stor utendørsfestival i Norge på sommeren hadde det vært stas å oppleve fint vær der, sier Dave Mustaine.

Foto: NTB Tema

Tenkte slik fra starten

Det har vært viktig for arrangørene av «Tons of Rock» å få store navn så tidlig som mulig på plakaten. Festivalen debuterte med metal-legender som Slayer og Anthrax, og med nyere, svært populære band som Volbeat.

I fjor sto blant annet ikoniske Dee Snider og Twisted Sister på scenen, det samme gjorde de franske ekstrem-metallkometene Gojira, og Norges kanskje mørkeste kulturelle eksportartikkel, Mayhem.

Noen har snakket sammen

Festivalen begynner å merke at den høye og mørke satsingen på store metal-navn som Slayer, Volbeat og Anthrax allerede fra starten nå ser ut til å betale seg.

Jarle Kvåle

Bookingansvarlige Jarle Kvåle sier alle band er i programmet, og at de nå jobber med å fastlegge spilletider. Og ellers koser de seg med at billettsalget til «Tons of Rock» går strykende.

Foto: Pressefoto

– Band-management snakker jo med hverandre. De ser på historikken, hvem som har spilt et sted før, sier Kvåle.

– Det var en stor investering for oss å starte en ny festival, men vi ser at det er en god investering som får publikum til å bestille billetter tidlig og blir med oss i prosessen.

– Selv om det er store band, så er det ikke tvil om at det samme gjelder for dem som for mindre aktører: De anbefaler ting til hverandre.

«Tons of Rock» arrangeres i Halden 23. til 25. juni.