Mer Sparta jubel?

Sparta og Kaptein Jonas Solberg Andersen (bildet) møter Lillehammer i kveldens hockeyrunde.

Jonas Solberg Andersen
Foto: Falch, Knut / SCANPIX

Sparta Sarpsborg åpnet sin sesong med å slå Storhamar hjemme på torsdag med siffrene 4-3. Hjemmelaget Lillehammer derimot måtte reise hjem med et 2-5 tap for Rosenborg.

Tradisjonelt sett er oppgjørene disse to lagene imellom svært tette og jevne. Og det er nok et revansjesugent Sparta lag som reiser til OL-byen i dag.

For det var nettopp Lillehammer som slo ut Sparta av fjorårets sluttspill. Lagene møtte hverandre i en knalltøff kvartfinale serie , som gikk til syv kamper. Den syvende kampen vant Lillehammer, i nettopp Kristins hall, der lagene møtes i kveld.

Sparta har hatt en tøff sommer der det meste har handlet om økonomi. Laget har blandt annet mistet sin assisterende trener Sjur Robert Nilsen, som ga seg for å spare klubben for utgifter. Og så sent som sist uke fikk Sparta på plass en keeper til å ta opp kampen unge og uerfarne Anders Johansson, som har fungert som laget andre og tredjekeeper de siste sesongene.

Sparta Warriors-supportere jubler i Sparta Afmi.

Spartas har noen av norges mest trofaste supportere.

Foto: Espen Evensen / NRK

Men til tross for det negative fokuset var det likevel nesten 2500 mennesker som møtte opp for å se laget serieåpne på torsdag, Alle i god tro om at Sparta skal fortsette å gi Sarpsborg by muligheten til å kalle seg selv "hockeytown".

I kveld har altså Sparta muligheten til å fortsette seiersrekken, og samtidig få revansj over Lillehammer. Kampen starter klokken 17:00 og vi følger kampen her.