Mer plass til Drøbak akvarium

Akvariet i Drøbak får leiekontrakt, og trolig også mer plass til utvidelse.

Akvariefisk

Illustrasjonsfoto.

Foto: Colourbox.com

Formannskapets beslutning om å utsette inngåelse av ny leiekontrakt med Akvariet på Sjøtorget i Drøbak er ingen trussel mot Akvariets framtid.

Det var slik styret for akvariet mente utfallet av kommunens behandling av saken kunne bli.

Oppfattet som trussel

Men ordfører Thore Vestby avviser at kommunen vil akvariet til livs.

- På ingen måte. Det er jo faktisk tvert om, da vi for drøye to år siden sa opp avtalen med sjøtorget var det én ting som lå i vedtaket, og det var jo at akvariet skulle være der. Det vedtaket vi gjorde med utsetting tror jeg faktisk er til akvariets beste, sier Vestby til NRK Østlandssendingen.

Men det var langt fra klart for styret i Stiftelsen, som eier akvariet. Utsettelsen ble oppfattet som en trussel mot akvariet, som trenger en rask løsning på husproblemet.

Les mer: Husproblemer for Drøbak Akvarium

Store muligheter for mer plass

Nå er mulighetene store for at akvariet får leiekontrakt på på mer plass enn det har bedt om for nødvendige utvidelser hvis ferjeselskapet i Drøbak eller Turistinformasjonen, eller begge, må flytte ut av sine lokaler i akvariebygningen.

- Det er dette vi ønsker å ha en avklaring på, hva de egentlig kan få. Kanskje de kan få mer enn de har bedt om i ettertid her, det avklarer vi nå fortløpende, sier ordføreren.

- Hvorfor har dere ikke fortalt om dette før?

- Det har jeg da faktisk fortalt, svarer Vestby, som ikke har forståelse for at noen kan ha oppfattet det helt motsatt.

- Det må jo være noen som har rotet med informasjonen her?

- Jeg kan være den første til å ta på meg litt skyld for at denne saken er framme nå i det hele tatt. Hadde jeg fått lest de riktige mailene på riktig tidspunkt, så hadde ikke saken vært fremmet. Etterpå har det blitt litt unødvendig tilspisset, men jeg tror alt dette er til akvariets beste.