Mer enn rent mel i posen

To menn tollerne avslørte som storsmuglere av amfetamin i sommer, etterforskes fortsatt og sitter i varetekt. En av dem gjemte 6,3 kilo amfetamin i brød.

Amfetaminbeslag Svinesund 4. juli

En del 'Breaking Bad', en del 'Baking Bread'.

Foto: Tollvesenet

Den 4. juli stanset tollere på Svinesund en polskregistrert minibuss med seks personer. Bussen frakter regelmessig polske arbeidere til og fra Norge, men denne gangen hadde en av passasjerene bokstavelig talt mer enn rent mel i posen.

Innpakket i brød fant tollerne til sammen 6,3 kilo amfetamin.

Fant først en kniv

Brød-amfetamin, hele beslaget

Hele beslaget av den innbakte amfetaminen.

Foto: Tollvesenet

Litt over en måned senere stoppet tollerne en tsjekkiskregistert personbil. Da bilen ble scannet fant tollerne en sprettkniv og en liten, mistenkelig pakke gjemt i takluken. Pakken inneholdt to gram marihuana, men videre undersøkelser avdekket snart alvorligere ting:

1,3 kilo krystallisert metamfetamin var gjemt i to pakker i bilens sidedør. Føreren, en vietnamesisk mann, forklarte at han var på vei til Moss for å besøke en venn, og for å starte en karriere som tatovør.

Metamfetaminbeslag Svinesund

Metamfetaminbeslaget.

Foto: Tollvesenet

Metamfetamin gir en mer potent effekt enn vanlig amfetamin. Effekten varer lenger, og den regnes som mer skadelig for brukerens sentralnervesystem.

Etterforskes enda

Begge saker er fortsatt under etterforskning. De to siktede sitter i varetekt, opplyser Siw Nøkleby ved Østfoldpolitiets fellesoperative enhet.