Mener de vet hvor siktede er

HEMSEDAL/DRAMMEN (NRK): Mens politiet jakter på ektemannen til den drepte tobarnsmoren, har barnevernet tatt hånd om parets to barn.

Politisperringer foran åstedet for drapet i Hemsedal

DRAPSETTERFORSKNING: Politiet har sperret av området rundt leiligheten der kvinnen ble funnet drept.

Foto: Gunnar Grimstveit / NRK

Etter det NRK kjenner til, skal de to barna ha oppholdt seg et annet sted da drapet ble begått. Ekteparet har bodd i Norge i mange år, men er ikke norske statsborgere.

– Åstedet bærer preg av et drap

Det var mandag formiddag kvinnen som er av utenlandsk opprinnelse, ble funnet drept i en sokkelleilighet på Ulsåk i Hemsedal. Politiet fikk melding fra en person, og dette førte til at politiet rykket ut til leiligheten.

Politiet er sikker på at det dreier seg om et drap. Hvilke funn som er gjort på åstedet, vil de ikke si noe om. Den døde kvinnen er nå sendt til obduksjon i Oslo.

Per Thomas Omholt

Per Thomas Omholt er politiadvokat i Nordre Buskerud politidistrikt.

Foto: Tordis Gauteplass

– Da politiet kom frem til stedet, forstod de ganske raskt at det dreier seg om et drap. Åstedet bar preg av det, forteller politiadvokat Per Thomas Omholt til NRK.

Rundspørringer i Hemsedal

Politiet har gjort en rekke tekniske undersøkelser på stedet og fortsetter sine taktiske undersøkelser utover kvelden. Også Kripos har vært der og hjulpet til med etterforskningen. De mener de har en god oversikt over hva som har skjedd.

Ifølge Omholt, jobber politiet nå med å avhøre en rekke personer og gjøre rundspørringer i Hemsedal. Det skal også gjøres dommeravhør av barna.

– Drapssaker er alltid omfattende, og det vil ta tid før saken er helt ferdig etterforsket, sier Omholt.

Mener de vet hvor siktede er

Kommunens kriseteam er satt i arbeid og vil bistå dem som trenger hjelp.

– Siktede oppholder seg i utlandet, og vi jobber nå med å finne ham og få ham til Norge slik at vi kan avhøre ham. Han er etterlyst internasjonalt, sier Omholt.

Vet politiet hvor mannen er?

– Vi mener vi vet hvor mannen oppholder seg, sier Omholt.