Medlemsrekord i Redningsselskapet

Skipper på redningsskøyta Horn Flyer: – Helt kanon!

Horn Flyer assisterer båtfolk

Redningsskøyta Horn Flyer har hjulpet mange båtfolk i løpet av sommeren.

Foto: Anders Ödman / RS Horn Flyer

– Det er fantastisk at så mange har meldt seg på. Veldig positivt at det er så mange som vil være med, helt kanon!

Siden i fjor sommer har Redningsselskapet fått 10 000 nye medlemmer. Det gleder skipper på redningsskøyta Horn Flyer, Johan Leandersson.

Han får stadig erfare at det er tett mellom oppdragene på sjøen, særlig i sommermånedene.

– Mer bevisste på sjøsikkerhet

Rikke Lind, Generalsekretær i Redningsselskapet

Rikke Lind, generalsekretær i Redningsselskapet, sier det høye medlemstallet bidrar til å gjøre kysten tryggere.

Hvert år hjelper Redningsselskapet 12 000 mennesker, rundt halvparten av dem er fritidsbåtfolk som trenger assistanse mellom mai og august.

– Det er bra at man er medlem når man har båt. Det gir en fordelaktig forsikring når du er ute på sjøen, mener Leandersson.

Over 64 000 mennesker er nå medlem av redningsselskapet. Inntektene bidrar til at det blir enda tryggere å ferdes langs kysten, sier generalsekretær Rikke Lind i en pressemelding.

– Jeg tror at folk er mer bevisst på sjøsikkerhet. At vi har økt beredskapen langs kysten med nye og raskere redningsskøyter har nok også mye å si, mener hun.

Trengte hjelp etter et døgn

Som medlem får man blant annet inntil tre timers fri assistanse fra redningsskøytene på sjøen og i havn, forklarer skipper Leandersson.

Charlotte Bjørvik Bratberg ble medlem da hun kjøpte seilbåt i slutten av juni. Allerede etter et døgn trengte hun hjelp.

(Teksten fortsetter under bildet)

Charlotte Bjørvik Bratberg

Båten til Charlotte Bjørvik Bratberg mistet propellen dagen etter hun meldte seg inn i Redningsselskapet.

Foto: Redningsselskapet

– Båten mistet propellen under en seilas til Tromsø. Jeg er veldig glad for at jeg ble medlem, forteller Bratberg i en pressemelding.

Ifølge generalsekretær Lind har sommeren i år så langt vært ganske hektisk, med små og store oppdrag for redningsskøytene over hele landet.

– Fritidsbåter har fått hjelp med alt fra tau i propellen og tette filtre til grunnberøringer, båtbranner og situasjoner der liv har vært i fare, sier Lind.