Medlemsrekord for DNT i sommer

Den Norske Turistforening regner med å passere 260.000 medlemmer i løpet av få dager. Størst økning i nye friluftsinteresserte er det i Troms, Nord-Trøndelag og Nordland og Østfold.

Sommeråpning i fjellet

En undersøkelse fra NHO viser at tre av fem unge voksne har planlagt å gå i fjellet i sommer. Samtidig har DNT opplevd medlemsrekord i sommer.

Foto: Marius Dalseg Sætre/DNT

Til tross for en sen sommer og mye ruskevær flere steder i landet ble det forrige uke satt ny medlemsrekord i Den Norske Turistforening (DNT).

Foreningen venter å passere 260.000 medlemmer innen kort tid – noe som er en økning på over 15.000 sammenlignet med tall fra samme tid i fjor.

– Vi tror økningen i antall medlemmer skyldes en generell økning i interesse for friluftslivet, og at folk ønsker å ha en aktiv hverdag. Det er gledelig for turistforeningen, forteller kommunikasjonsrådgiver Heidi Jægtnes til NRK.

Samtidig viser en undersøkelse fra NHO Reiseliv at tre av fem i alderen 18 til 29 år planlegger å gå i fjellet i sommer.

Ferie i eget land

Jægtnes tror også at dårlige kronekurs bidrar til at flere nordmenn ønsker å legge ferieturen til Norge.

– Dårlig kronekurs betyr at det blir dyrere å feriere i utlandet. Vi tror at folk derfor velger å legge ferien til eget land, sier hun.

Men det er ikke bare økning i medlemstallene som fører til glede hos DNT. Denne sommeren har også flere av medlemsforeningene opplevd at dugnadene ser ut til å være mer populære enn noen gang.

Vinjerock

DNT tror at den dårlige kronekursen fører til at flere ønsker å feriere i eget land.

Foto: Marius Dalseg Sætre/DNT

Venteliste for dugnad

Ifølge generalsekretær Nils Øveraas i DNT står folk nå på venteliste for å være med på dugnad i den norske fjellheimen.

Dette bekreftes ifølge en pressemelding av en undersøkelse TNS Gallup har gjennomført, der det kommer fram at 600.000 nordmenn kan tenke seg å bruke ferien på frivillig arbeid for DNT.

– Dette er svært gledelige tall, og det lover godt for hyttene og rutenettet vårt framover, forteller Øveraas i pressemeldingen.