– Hadde noen stått på kjøkkenet hadde de vært døde

Ondrej Pekarek kastet seg i dekning under sprengningsulykken i Hole. Ingen ble skadd, men flere hus fikk store skader.

Sprengningsulykke Klokkerenga i Hole

Slik ser det ut på kjøkkenet til Ondrej Pekarek etter at en sprengning gikk galt i Klokkerenga i Hole.

Foto: Ole Edvin Tangen

– Jeg opplevde det som veldig skremmende. Da jeg hørte sprengsalven så jeg stein som fløy forbi hodet mitt. Jeg ble veldig skremt, sier Ondrej Pekarek til NRK.

Ondrej Pekarek

Ondrej Pekarek var utenfor leiligheten for å filme da ulykken skjedde.

Foto: Privat

Han stod utenfor leiligheten i Klokkerenga i Hole, da salven gikk av. Han sier han og de andre naboene aldri har fått informasjon om når det skal sprenges og hvordan de bør forholde seg.

– Det var en sprengningsulykke ca. klokken 09.50. Det gikk galt og medførte betydelige skader på et hus, sier operasjonsleder i Nordre Buskerud politidistrikt, Torstein Gustad.

Politiet bekrefter at de etterforsker saken videre.

Behandles som et åsted

Pekarek var ute og filmet måleren som er satt opp i forkant av sprengningsarbeidene som startert i august, da smellet kom.

Han forteller at han ville dokumentere at det ble brukt for store salver. Han sier han fikk mistanke om det tidligere i uka fordi smellene var så mye kraftigere enn tidligere.

– Fremsiden var helt ødelagt. Kjøkkenvinduet og soveromsvinduet er helt ødelagt. Det er bare flaks at ingen ble skadet. Hadde noen stått på kjøkkenet så hadde de vært døde nå, sier Pekarek og legger til:

– Det er det samme oppe på soverommet. Kona mi er gravid. Hadde det vært unger i barnesenga, så hadde de mest sannsynlig vært borte.

Uhellet skjedde i et område der det bygges nye hus.

– Vi behandler dette som et åsted. Så Arbeidstilsynet er varslet og vi innhenter opplysninger på hva som kan ha forårsaket uhellet, forklarer Gustad.

Sprengningsulykke Klokkerenga i Hole

Ulykken skjedde i et område der det bygges nye hus.

Foto: Ole Edvin Tangen

– Ser ut som et katastrofeområde

Svend Strand Torgersen bor 30 meter fra der ulykken skjedde. Han var ikke hjemme da det gikk galt, men reiste raskt hjem.

– Det har gått veldig ut over nabohuset. Der er det slått inn både vegger og vinduer. Det er masse stein og grus og det hele. Det ser jo ut som et katastrofeområde spør du meg, sier Torgersen.

Han forteller at deres hus slapp unna de største skadene, men at båten han hadde stående ute fikk stein tvers igjennom.

– Det er jo bare flaks at folk ikke ble skadet. Vi har barnebarna på besøk og på veien mellom blokkene og oss går det jo barnehagebarn. Det er ingen som blir stoppet. Det er jo fritt frem, sier Torgersen.

Laster kart, vennligst vent...

Ulykken skjedde i Klokkerenga i Hole.