Estisk sportsjournalist: – Folk er sjokkerte

Ifølge Estlands største avis er innbyggerne sjokkert over Piiroja-saken

Aet Süvari

Den estiske sportsjournalisten Aet Süvari sier folk er sjokkert over Piiroja-saken.

Foto: Eesti Päevaleht

I likhet med nordmenn, er også estlenderne opptatt av Rajo Piiroja-saken.

Sportsjournalist Aet Süvari i landets største avis Eesti Päevaleht sier til NRK.no at folk er sjokkerte over Piiroja-saken, og at de nesten ikke kan tro at han har gjort noe galt.

– Folk er ganske sjokkerte, og de ønsker ikke å tro at Rajo Piiroja har gjort noe ulovlig. Han er ekstremt populær og elsket fotballspiller.

– Han er kaptein på landslaget, og er en av de spillerne som har et veldig positivt image, og folk tror nødig at han har gjort noe galt.

Les også: Flere kan bli siktet

Misforståelse

Hun forteller at han er voldsomt populær i hjemlandet, og at den allmenne oppfatningen er at saken skyldes en misforståelse eller tabbe.

– Han oppfattes som hyggelig, imøtekommende og åpen – i tillegg til å være en utmerket fotballspiller.

Les også: Inngikk avtale med svensk firma

– Det har ikke sunket inn

Det som startet som en sak mellom den estiske landslagskapteinen og FFK, har utviklet seg til en stor sak. I tillegg til FFK er også Bodø-Glimt, Hønefoss og Ålesund i skattemyndighetenes søkelys.

– Jeg tror ikke det helt har sunket inn at etterforskningen er så omfattende. I starten var det bare Piiroja og Fredrikstad. Og jeg tror det at det er flere spillere og klubber involvert, tar litt av presset bort fra Piiroja.

– Hvis dette fører til at noen blir dømt, er ikke dette bra for sportens image. Fotball blir stadig mer populært i Estland. Det vil være en veldig trist dag for oss alle. Jeg håper virkelig at dette ikke skjer, og at dette bare er en misforståelse.

– For fair play skal gjelde både på og utenfor banen.

Les også: Morgan Andersen er pågrepet

Utdrag av leserkommentarer

Kommentarene som leserne skriver til nyhetssaker i avisen, bekrefter langt på vei det Süvari sier. For der får han massiv støtte. Nedenfor følger et utdrag av leserkommentarer fra nyhetssaker om Piiroja.

Fra en som kaller seg «Ahto»:
«Så vidt jeg vet så er den norske skattelovgivningen så komplisert at skattemyndighetenes egne folk har problemer med å forstå reglene. I denne situasjonen er alt fra svindel til enkle misforståelser mulig.

Fra «M»:
«Så vidt jeg vet, er Piiroja bare et offer i noen annens maskineri. Jeg mener at hovedfokuset skal være på Fredrikstad og agentene. Piiroja fant ikke på dette på egenhånd!»

Fra «Arvamus»:
«Hva er det som foregår? Er Norge i samme kvalifiseringsgruppe som Estland – og er målet deres å svekke laget vårt?»

Fra «Eksole»:
«Jeg håper at dette er en type sak der Piiroja ikke var klar over hva det var som skjedde. Det er mitt håp.»