Mannen som ble skutt på Bjørndal i Oslo er død

Mannen i begynnelsen av 30-årene som ble funnet skutt og kritisk skadd mandag morgen i et garasjeanlegg på Bjørndal i Oslo, er død.

Mannen i begynnelsen av 30-årene som ble funnet skutt og kritisk skadd mandag morgen i et garasjeanlegg på Bjørndal i Oslo, er død.

Politiet etterforsker nå saken som en drapssak.

Mannen som ble skutt og nå er død, er en person som politiet ikke kjenner fra tidligere. Ifølge politiet bodde han og jobbet i Oslo, og var polsk statsborger.

– Utover det er det ikke en person vi knytter til et kriminelt miljø eller kriminelle personer i Oslo. Politiet knytter heller ikke han til skytingen på Lambertseter, sier Grete Lien Metlid, leder for etterretning og etterforskning i Oslo politidistrikt til NRK.

Metlid sier videre at når det gjelder saken på Bjørndal, vil politiet komme tilbake med mer om hva de tenker kan ha skjedd.

Ingen personer er foreløpig pågrepet i forbindelse med skytingen på Bjørndal, men ifølge Metlid pågår det en omfattende etterforskning.

Politiet undersøker åstedet på Bjørndal i Oslo

ÅSTED: Mandag morgen ble en mann funnet kritisk skadet i et garasjeanlegg på Bjørndal i Oslo etter meldinger om skudd. Politiet mener han ble skutt inne i garasjen.

Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

To skytinger mandag

Mandag morgen ble mannen funnet kritisk skadet i et garasjeanlegg på Bjørndal i Oslo etter meldinger om skudd.

Mannen fikk først livreddende førstehjelp, før han ble brakt til Ullevål sykehus. Politiet har tidligere sagt at han ikke hadde ligget lenge da han ble funnet rett etter klokken 6. Mannen hadde et utenlandsk id-kort på seg.

Mandag var det to skyteepisoder i Oslo, en på Lambertseter og en på Bjørndal flere timer senere.

På en pressekonferanse om de to skyteepisodene i Oslo 12. mars, sa Grete Lien Metlid, som er leder for etterretning og etterforskning i Oslo politidistrikt, at skyteepisodene trolig var en konflikt eller et oppgjør i et kriminelt miljø.

Nødetater ved Bjørndal

En mann er død etter at han ble skutt på Bjørndal i Oslo. Politiet sier at det er naturlig å etterforske om det har sammenheng med skytingen på Lambertseter, der ingen ble skadet. Flere menn er pågrepet, mistenkt for å stå bak skytingen på Lambertseter.

Foto: Sigurd Øygarden Flæten / NRK

Pågripelser

I forbindelse med skytingen samme dag på Lambertseter har politiet pågrepet fem personer. Tre av dem er varetektsfengslet i fire uker, med to uker i full isolasjon. De er siktet for å ha deltatt i Lambertseter-skytingen. Flere av dem har vært sentrale skikkelser i B-gjengen.

Politiet har ikke utelukket at de to hendelsene mandag morgen kan sees i sammenheng.

– Jeg kan ikke kommentere på noen konkrete steder og adresser. Men det er viktig å si at dette er en omfattende etterforskning. Det pågår en rekke ting både her på politihuset, men også operativt ute. Det har det gjort siden den første skytingen på Lambertseter, sier Metlid.

Etterforskningen har også ført til en politiaksjon mot en privat bolig i Askim. Ingen skal være pågrepet under aksjonen.