Hopp til innhold

Mann ventet mange timer før han varslet AMK om skadet kone

Nå står han tiltalt for å ha etterlatt kona i hjelpeløs tilstand.

Per Thomas Omholt

Politiadvokat Per Thomas Omholt har tatt ut tiltale mot mannen i 60-årene.

Foto: Harald Inderhaug / NRK

Politiet mener Hønefoss-mannen i 60-årene ventet mellom sju og åtte timer før han varslet AMK om at kona hans var skadet, melder Ringerikes Blad.

Det var i 20. april ved 14-tiden, første påskedag i fjor, politiet ble tilkalt til en adresse like utenfor Hønefoss for å hjelpe ambulansepersonell å komme seg inn i et hus der det skulle ligge en skadet kvinne.

Mannen hennes hadde varslet AMK klokken 13.18 om at kona hadde skadet seg, men var ikke hjemme da politiet kom.

Ifølge tiltalen, som er tatt ut av Oslo statsadvokatembeter, falt kvinnen ned trappa i sitt hjem mellom klokken 05.30 og 06.30 denne morgenen. Mannen skal ha vært vitne til fallet.

Var død

Det viste seg at kvinnen var død, og politiet startet etterforskning. Dagen etter ble avdødes ektemann pågrepet mens han befant seg hjemme hos annen familie. Dagen før var han avhørt som vitne, nå ble han formelt siktet for å ikke å ha skaffet hjelp, med den følge at hun døde.

Politiadvokat Per Thomas Omholt ønsker ikke å si når døden inntraff.

– Det vil komme fram under hovedforhandlingen, sier Omholt til Ringerikes Blad.

Politiet vil heller ikke gå inn på om kvinnen kunne levd dersom helsevesenet hadde fått beskjed tidligere. Ifølge tiltalen døde hun av brystskader med tallrike ribbeinsbrudd og blødninger og luftutsiving til brysthulen som følge av fallet.

Nekter straffskyld

Tiltaltes forsvarer, advokat Per E. Askilsrud ønsker ikke å kommentere saken, men sier hans klient ikke erkjenner straffskyld etter tiltalen.

Bistandsadvokat Gunn Iren Midtbø representerer ekteparets voksne barn. Midtbø ønsker heller ikke å kommentere saken nå.

Ringerike tingrett skal behandle straffesaken 14., 15. og 16. april. Påtalemyndigheten har innkalt ti vitner og en sakkyndig.