Hopp til innhold

Mann skutt på Ellingsrud

Ingen er pågrepet etter at en mann ble skutt på Ellingsrud i Oslo mandag kveld. Politiet gjennomfører avhør av vitner og fornærmede tirsdag.

Skyteepisode i Oslo

Innsatsleder Lasse Alver utenfor Skansen Terrasse etter skyteepisoden på Ellingsrud mandag kveld.

Foto: Karlsen, Anette / NTB SCANPIX

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Mannen ble truffet av flere skudd i beina og er innlagt på Ullevål sykehus, men er ikke alvorlig skadet, sier operasjonsleder Finn Belle i Oslo politidistrikt.

Skytingen skjedde utendørs ikke langt fra Ellingsrud senter.

Tirsdag formiddag er gjerningsmannen fortsatt på frifot. På bakgrunn av vitneforklaringer tror politiet at én gjerningsmann sto bak skuddene.

– Både fornærmede og den antatte gjerningsmannen er i midten av 20-årene. Vi avhører nå fornærmede på Ullevål sykehus, forteller politiførstebetjent Audun Jevnaker i Oslo politidistrikt.

Anses ikke som gjengkonflikt

Politiet opplyste at de først trodde dette greide seg om et gjengoppgjør, men det har de tirsdag formiddag gått tilbake på. De anser per nå ikke hendelsen som noen gjengkonflikt.

– De to personene som vi knytter til saken har vi ikke erfaring med at er involvert i noe gjengmiljø. Vi kan ikke utelukke av de har kontakt med gjenger, men det har vi ikke holdepunkter for å si foreløpig, sier Jevnaker.

Naboer hørte skudd

En nabo forteller til NRK at hun hørte et skudd ved 21.30-tiden og hadde like etterpå sett flere politibiler kjøre til stedet. Hun synes det er skremmende at det har blitt avfyrt skudd like ved der hun bor og velger nå å holde seg innendørs.

Det var flere vitner til hendelsen og politiet jakter på gjerningsmennene.

– Vi vil avhøre vitner til hendelsen fortløpende. Vitner vi har snakket med til nå har forklart at fornærmede og gjerningsmann ble sett sammen, og det skal ha oppstått en eskalerende konflikt som endte med at fornærmede ble skutt, sier Jevnaker.

Politiet håper etterforskningen vil avdekke hva som skjedde, og hva slags relasjon offer og gjerningsmann har til hverandre.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.