Hopp til innhold

Mann skutt av politiet etter knivtrusler på E18: – Kom seg inn i én bil

Politiet vurderte at de var nødt til å skyte mannen for å beskytte andre personer. Mannen forsøkte å ta seg inn i flere biler bevæpnet med kniv.

Politiet skjøt en mann som truet bilister med kniv. Ingen er alvorlig skadet. E18 er stengt inn mot Oslo og du må regne med lang kø.

Politiet undersøker åstedet på E18.

Kl. 05.20 onsdag morgen fikk politiet melding om at en mann truet flere bilister med kniv på E18 ved Bygdøylokket i Oslo. Mens han forsøkte å komme seg inn i biler ble mannen skutt i beinet av politiet. Ingen andre personer ble fysisk skadet.

Stabssjef Harald Nilssen i Oslo politidisitrikt forteller at mannen klarte å ta seg inn én bil før han ble skutt.

– Det er flere biler som denne personen har prøvd å komme seg inn i, og det kan se ut som han har kommet seg inn i én bil.

Harald Nilssen, stabsjef, Oslo politidistrikt

Stabssjef Harald Nilssen i Oslo politidistrikt sier patruljen vurderte at de var nødt til å skyte mannen for å beskytte andre personer.

Foto: Oslo politidistrikt

Hva skjedde i den situasjonen?

– Det vil jeg ikke si noe om, for da er vi inne på det som skal avdekkes gjennom etterforskningen.

Det skal ha vært tre eller fire personer som ble truet av mannen, opplyser politiet til TV 2. Mannen som ble skutt er i 50-årene, og er nå siktet for grove trusler med kniv.

– Vi har kunnskap om han fra før, sier Nilssen.

Stabssjefen vil ikke utdype hvordan politiet kjenner til mannen.

Mannen ble alvorlig, men ikke livstruende skadet, og får nå behandling på sykehus. Politiet har ennå ikke fått avhørt ham.

En mann som truet bilister på E18 ved Bygdøy med kniv, ble onsdag morgen skutt av politiet i Oslo. Her undersøker politiet kniven.

Politiet undersøker kniven som ble brukt etter at en mann som truet bilister på E18 ved Bygdøy, ble skutt av politiet.

Foto: Hallgeir Aunan / NRK

– Nødvendig med skudd

– For å beskytte tredjeperson og få kontroll på gjerningspersonen var politiet nødt til å avfyre skudd, sier stabssjef Harald Nilssen i Oslo politidistrikt.

– Var det ikke mulig å bruke andre maktmidler?

E18

Politiet undersøker stedet på E18 der en mann med kniv prøvde å ta seg inn i flere biler.

Foto: Photorunner

– Politiet vil alltid vurdere mildeste maktmiddel, og da er det tiden og situasjonen som avgjør hva man kan bruke. I dette tilfellet så ble det nødvendig med et rettet skudd.

Nilssen sier at det i denne situasjonen ikke ble avfyrt varselskudd. Han vil ikke kommentere om politifolk på stedet hadde tilgang til strømpistol eller andre hjelpemidler.

Spesialenheten skal etterforske

Hendelsen blir nå etterforsket av Spesialenheten for politisaker, for å avgjøre om politifolkene har handlet i tråd med lovverket.

– Vi er i oppstartfasen av etterforskingen, og det er begrenset hva vi kan gi av informasjon om saken. Vi har avhørt to tjenestepersoner, og vil videre foreta flere avhør. Fornærmede er på nåværende tidspunkt ikke avhørt, men han vil bli avhørt så snart det lar seg gjøre, skriver enheten i en pressemelding onsdag ettermiddag.

Spesialenheten sier det fortsatt er for tidlig å si noe om svar på de kriminaltekniske undersøkelsene.

– Resultatet av de kriminaltekniske undersøkelsene skal sammenholdes med øvrig etterforsking, før Spesialenheten kan komme med en konklusjon i saken.

Kripos bistår også i etterforskningen.

Veien åpnet, men lange køer

Hendelsen førte til lange køer for pendlere på E18 mot Oslo. Dette er en av hovedinnfartsveiene til Oslo, og motorveien ble stengt mens politiet undersøkte åstedet.

Rett før klokken 08 ble E18 åpnet igjen.

Da veien ble åpnet igjen var reisetiden mellom Asker og Skøyen beregnet til noe over én time. Normal kjøretid utenom rushtid er tolv minutter, ifølge reisetider.no.

Det kan lønne seg å kjøre Ring 3 i stedet for å stå i kø på E18.

Lange køer ved Sandvika

Lange køer inn til Oslo onsdag morgen. Bildet er tatt ved Holmen.

Foto: Eirik Veum / NRK
Tweet fra Vegtrafikksentralen øst

Ved halv seks-tiden onsdag morgen tvitret Vegtrafikksentralen om at noe hadde skjedd på E18.

Foto: Twitter