Hopp til innhold

Mann pågrepet i Oslo for drap på kona

En mann i 40-årene er pågrepet etter at en kvinne i 30-årene er drept på Trosterud i Oslo. Ifølge politiet var de to gift.

Drap Trosterud

Politiet gjør tirsdag kveld tekniske undersøkelser på stedet der kvinnen ble funnet død.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Politiet fikk melding om hendelsen klokken 18.15 tirsdag kveld. Da de kom frem til en gangvei på Trosterud fant de en kvinne hardt skadet.

– Det ble iverksatt livreddende førstehjelp, men kvinnen ble erklært død klokken 18.42, sier vaktleder Øyvind Torgersen ved krimvakta i Oslo politidistrikt til NRK.

Ektemannen siktet for drapet

Grete Lien Metlid

Grete Lien Metlid, leder for avdelingen for Volds- og seksualforbrytelser i Oslo-politiet

Foto: Simon Skjelbostad Yset / NRK

En mann i 40-årene ble pågrepet på en bussholdeplass i nærheten etter kort tid. Flere vitner skal etter det NRK kjenner til ha sett han bevege seg i området og blitt skremt av ham.

– Det er en relasjon mellom de to. De to var gift. Det er ektemannen som nå er siktet for drapet, sier Grete Lien Metlid, leder for avdelingen for Volds- og seksualforbrytelser i Oslo-politiet til NRK.

De to skal ifølge Metlid også ha hatt barn sammen.

Avhøres

Metlid opplyser til NRK like før midnatt at politiet skal sette i gang et kort innledende avhør med siktede nå. Hun sier videre at de ikke vil gå ut med ytterligere opplysninger fra avhøret før onsdag morgen.

– Har flere gode vitner

Politiet har beslaglagt et stikkvåpen på åstedet. Politiet gjør tirsdag kveld tekniske undersøkelser på stedet. I tillegg har de avhørt vitner som har gitt dem god oversikt over hendelsesforløpet.

– Vi har flere gode, sentrale vitner til hendelsen. Disse har blitt avhørt nå i kveld, sier Metlid til NRK.

Hun opplyser også om at politiet vil vente til de er ferdig med avhør av den siktede før de går ut med mer om hendelsesforløpet.

Et stort område rundt en bussholdeplass ved det trafikkerte veikrysset like ved der kvinnen ble funnet, er sperret av.

Drap Trosterud

En mann i 40-årene ble etter kort tid pågrepet på en bussholdeplass i nærheten av der kvinnen ble funnet.

Foto: NRK-tipser
Drap Trosterud