Mann siktet i gammel drapssak på Ensjø

I 2012 ble en 31 år gammel mann drept på en bensinstasjon på Ensjø i Oslo. Politiet har nå siktet en portugisisk mann i 30-årene.

Person skutt på Ensjø

Politiet sperret av åstedet der en 31 år gammel mann ble drept 13. august 2012.

Foto: Oyvind Bye Skille / NRK

Hendelsen skjedde mandag 13. august 2012. Øyenvitner hørte flere høye smell rundt klokka 22.30 ved Shell-stasjonen på Ensjø. Da politiet kom til stedet var en 31 år gammel mann skutt.

Han ble først kjørt til Ullevål sykehus, men livet stod ikke til å redde.

Nå har politiet siktet en portugisisk mann i 30-årene, skriver VG. Portugiseren er siktet etter straffelovens paragraf 223, drap eller medvirkning til drap.

Han fremstilles for fengsling i Oslo i dag og politiet vil be om fire ukers varetektsfengsling.

– Politiet har gjennomført en omfattende etterforskning siden forholdet skjedde, og ser pågripelsen som et stort gjennombrudd i saken, sier politiadvokat Tina Bjarkø Helleland i en pressemelding.

Ikke tidligere straffedømt

– Han vil samtykke til fengsling, sier forsvarer Cathrine Pryser Grøndahl til VG.

Den drapssiktede kom til Norge i mai 2011 omtrent ett år før drapet fant sted og skal ikke være straffedømt tidligere, ifølge VG.

Kvelden 31-åringen ble drept søkte store politistyrker etter en sølvgrå bil som forlot åstedet. Politiet pågrep først tre personer, men disse ble senere sjekket ut av saken.

I følge VG siktet politiet en 27-åring med medvirkning til drapet i 2012, dagen etter det skjedde. Mannen satt fengslet i Bastøy fengsel.

Etter det NRK kjenner til knytter politiet skytingen til en konflikt i det pakistanske gjengmiljøet. Skuddofret skal ha vært en kjenning av politiet og knyttes til en av de kriminelle gjengene i hovedstaden.

Politiet opplevde økning i konfliktnivået i gjengmiljøet de siste ukene før drapet i 2012.

Mann skutt og drept på en Shell-stasjon på Ensjø i Oslo mandag 13.08.2012. Innsatsleder Arve Røtterud i Oslo politidistrikt er intervjuet.

Hørte syv skudd


– Jeg gikk forbi bensinstasjonen, og sto rett nedenfor da skytingen begynte. Jeg ble veldig overrasket da det første skuddet kom, og tittet opp. Da kom det to skudd til, og jeg så en bil som det kom røyk ut av vinduet på, fortalte et vitne som ønsket å være anonym til NRK.no i 2012.

Vitnet anslo da at det ble avfyrt rundt syv skudd og at væpnet politi kom til området like etter skytingen.

– Jeg så at de løp mot baksiden av stasjonen, og hørte flere rop etter skytingen.

Flere politipatruljer ble sendt ut for å avhøre vitner på stedet. Kriminalteknikere og en hundepatrulje ankom åstedet ved 23.10-tiden.

Skyting på Ensjø
Foto: Oyvind Bye Skille / NRK