Hopp til innhold
En person er bekreftet død etter knivstikking i Asker 24. september 2021.
Foto: Even Bjøringsøy Johnsen / NRK

Mann knivstukket og drept i Asker

Oppsummert

En mann i 30 årene ble fredag 24.september knivstukket i Åros i Asker. En litauiske mannen i 40-årene er siktet for drapet. Han ble pågrepet etter et døgn på rømmen.

 • Siktede har erkjent bruk av kniv

  Mannen i 40-årene som er siktet for å ha drept en annen mann på Åros i Asker fredag ettermiddag, har erkjent å ha stukket den avdøde med kniv. Den siktede hevdet det skjedde i selvforsvar.

  Mannen ble mandag ettermiddag varetektsfengslet i fire uker i Oslo tingrett.

  Han er underlagt brev- og besøksforbud i hele fengslingsperioden og må sitte i full isolasjon de to første ukene, skriver NTB.

 • Fire ukers varetektsfengsling

  Avhøret av den litauiske mannen i 40-årene, som er siktet for drap på en mann i 30-årene i Asker, er avsluttet for i dag og vil fortsette senere, ifølge mannens advokat.

  – Min klient er derfor ikke blitt spurt om han erkjenner straffskyld eller ikke, skriver advokat Johnny Veum i en SMS til NRK.

  Han skriver også at mannen har samtykket til fire ukers varetektsfengsel, hvor to uker er i full isolasjon.

 • Mann identifisert etter Asker-drap

  Mannen som ble erklært død etter en knivstikking i Asker fredag er nå identifisert. Det opplyser politiadvokat Kari Kirkhorn, ifølge Budstikka.

  – Han er i 30-årene. Han er litauisk statsborger, i likhet med siktede, sier Kirkhorn.

  Den siktede i saken har ennå ikke tatt stilling til skyldspørsmålet, men ifølge Budstikka opplyser advokat Johnny Veum at mannen knytter seg til hendelsen. Dette bekreftes av politiet.