Mann innlagt med metanolforgiftning

Politiet ber folk være svært oppmerksomme på hva de drikker etter at en mann ble sendt til Akershus Universitetssykehus med metanolforgiftning i dag.

Ahus

INNLAGT PÅ AHUS: Politiet i Follo advarer folk mot å drikke alkohol de ikke er sikker på hvor kommer fra etter at en mann ble lagt inn på sykehus i dag, forgiftet av tresprit.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Politiet ble varslet av helsevesenet i dag om at en godt voksen mann ble lagt inn på universitetssykehuset i Lørenskog.

– Vi tror han har drukket sammen med en person, men vet ikke hvem. Det er viktig for oss å få vite hvor metanolen kommer fra, for å sørge for at ikke flere mennesker står i fare for å bli forgiftet, sier operasjonsleder Jan-Andre Delbeck i Follo-politiet.

Metanol kan forveksles med alkohol. Blodets evne til å ta opp oksygen blir dårligere av metanolforgiftning og øyet er det som ofte skades først, skriver Store Norske Leksikon. Mange blir blinde av metanolforgiftning. Noen dør.

Politiet ber folk være særlig oppmerksomme på symptomer som pustevansker, magesmerter, synsforstyrrelser og eller bevisstløshet.

At ikke andre er i nød

Mannen som ble forgiftet er fra et land i Øst-Europa og er i Norge for å arbeide. Politiet leter etter svar på hva mannen har drukket og hvor han har fått det fra. Tirsdag kveld har politiet lett gjennom det de tror er boligen til mannen, og de har også hatt kontakt med den metanolforgiftede mannen via personalet på sykehuset.

– Nå forklarer han at han har drukket alene. Han har kommet litt mer til seg selv, og vil ikke gå inn på hvor han har fått drikkevarene fra. Det kan være av frykt for å bli straffet, sier Jan-Arne Delbeck i Follo-politiet.

Politiet skal prøve å snakke med mannen ansikt til ansikt i kveld hvis det er mulig, for å nå frem med informasjon om at det er viktig for politiet å avverge flere skader på folk.

– For politiet er det å få kontroll på metanolen, ikke straff som er fokus nå. Det er viktig for oss å få vite sannheten om det som er skjedd, slik at vi kan forsikre oss om at det ikke er andre som er i nød og som trenger hjelp.

Laster Twitter-innhold