Hopp til innhold

Drapssiktet mann også siktet for likskjending

Mannen som er siktet for å ha drept en kvinne i 50-årene i Moss skal gjennom rettpsykiatriske undersøkelser.

Kvinne drept på Jeløya i Moss

Kvinnen i 50-årene ble ifølge politiet kvalt til døde. En mann i 30-årene ble pågrepet i kvinnens leilighet og er nå siktet for drap og likskjending.

Foto: Nyhetstips.no

Politiet rykket ut til kvinnens bolig i Moss etter at kolleger av henne hadde tatt kontakt. De var bekymret fordi hun ikke hadde møtt til jobb på to dager.

På stedet fant de mannen i 30-årene inne i kvinnens leilighet. Utenfor fant de den døde kvinnen forsøkt gjemt i hennes egen bil.

NRK er kjent med at heller ikke den siktede mannen var på jobb i dagene før kvinnen ble funnet død. Politiet jobber nå med å finne ut av hvor han oppholdt seg i tiden før og etter drapet.

De jobber også med å finne ut av hvor lenge kvinnen var død før hun ble funnet.

– Det er et av forholdene vi ønsker å komme til bunns i. Det er noe vi har fokus på og der vil den endelige obduksjonsrapporten kunne gi oss nærmere svar, sier politiadvokat Nina Marthinsen i Øst politidistrikt til NRK.

Ble kvalt til døde

Lille julaften ble den siktede mannen varetektsfengslet i åtte nye uker. I fengslingskjennelsen kommer det frem at mannen er siktet for likskjending i tillegg til drap.

Politiet ønsker imidlertid ikke å kommentere denne delen av siktelsen mot mannen nå. Det gjør heller ikke mannens forsvarer Sille Heidar.

– Han har forklart seg om hendelsen. Men jeg ønsker ikke å gjøre rede for hva han har forklart, sier Marthinsen.

Kvinne drept på Jeløya i Moss

Politiet rykket ut til kvinnens bolig da hun ikke dukket opp på jobb. I en bil utenfor boligen ble hun funnet død.

Foto: Nyhetstips.no

I slutten av november fortalte politiet at den foreløpige obduksjonsrapporten viste at kvinnen døde av kvelning.

«Drapsmetoden siktede har beskrevet støttes av likundersøkelsen, og det er gjort funn som synes å være forenlig med den likskjending som siktede har beskrevet», står det i fengslingskjennelsen.

Undersøkes av rettspsykiatere

Den siktede mannen har knyttet seg til drapshandlingen og erkjent de faktiske forhold, men har foreløpig ikke tatt stilling til straffskyld.

– Det planlegges nye avhør av siktede, men vi vet per nå ikke når det blir, sier Marthinsen i politiet.

Politiet har gjennomført en stor mengde avhør i saken, og tar sikte på å være ferdig med etterforskning i løpet av de nærmeste månedene.

I tillegg til den endelige obduksjonsrapporten, venter de på svar fra rettsmedisinske undersøkelser av den siktede.

– De rettspsykiatrisk sakkyndige har fått frist frem til slutten av februar til å komme med sin rapport, sier Marthinsen.