Mann har tilstått å stå bak bombetrussel

En mann fra Fredrikstad har tilstått å stå bak bombetrusselen mot Quality Hotell i Fredrikstad onsdag ettermiddag. Mannen er i begynnelsen av 20-årene.

Sperring Fredrikstad bombetrussel

Politiet har pågrepet en 20 år gammel mann i forbindelse med bombetrusselen mot Quality Hotell i Fredrikstad onsdag formiddag. Mannen erkjenner å ha ringt inn bombetrusselen.

Foto: Rolf B. Gundersen

– Vi pågrep mannen i begynnelsen av 20-årene i går kveld og avhørte han. I avhør erkjente han å ha framsatt de aktuelle truslene, sier krimsjef i Fredrikstad Rune Albertsen.

Politiet kjenner til mannen fra før.

– Det er gjennom forebyggende arbeid vi har hatt kontakt med denne mannen før, sier Albertsen.

Pågripelsen foregikk uten dramatikk hjemme hos mannen. I avhør fortalte han om motivet for å ringe inn bombetrusselen. Politiet mener mannen ikke forsto konsekvensene av det han gjorde, men de vil ikke si noe konkret om motivet.

– Motivet hans er av personlig karakter, og det er åpenbart at han ikke skjønte konsekvensene av det han gjorde, sier Albertsen.

Kjente igjen stemmen

Politiet kom frem til mannen etter en omfattende etterforskning og har sett på aktuelle personer de kjenner til fra før. I den sammenheng kom mannen i 20-årene opp.

– Vi brukte lydopptakene fra innringninen til å sammenligne stemmen hans med, og da ble det åpenbart for oss at det var han som hadde ringt inn, sier Albertsen.

Politiet fortsetter å etterforske saken. Vedkommende ble løslatt etter avhør i går kveld.

– Vi valgte å løslate han fordi han ga en detaljert forklaring som samsvarer med sakens øvrige opplysninger. Det er liten sannsynlighet for at han gjentar handlingen eller forspiller bevis, sier Albertsen.

Les også: