Hopp til innhold
Mann drept på Gjettum i Bærum
Foto: Javad Parsa / NTB

Mann drept på Gjettum i Bærum

Oppsummert

En mann i 30-årene ble natt til 30. september 2022 funnet død utenfor en kommunal omsorgsbolig på Gjettum i Bærum. En kvinne i 20-årene er pågrepet og siktet for drap.

 • Mener drapssiktet er tilregnelig

  Rettspsykiaterne som har undersøkt kvinnen som er siktet for å ha drept en mann på en institusjon i Bærum, mener at det er sannsynlig at hun var tilregnelig.

  Det kommer fram i en kjennelse fra Oslo tingrett fredag.

  Det var natt til 29. september i fjor at en mann ble funnet død utenfor en kommunal omsorgsbolig på Gjettum i Bærum der det blant annet er døgnplasser for psykisk helse og rus.

 • Har sikret mulig drapsvåpen

  Politiet har kontroll på et mulig drapsvåpen etter drapet på Gjettum i Bærum natt til torsdag.

  Det opplyser politiadvokat Hilde Hermanrud Strand til Budstikka.

  Hun sier også at politiet tror selve drapet skjedde inne i en leilighet.

  En kvinne i 20-årene er siktet for drap, etter at en mann i 30-årene ble funnet død utendørs.

  Kvinnen ble fredag varetektsfengslet i fire uker, med brev- og besøkskontroll de første to ukene. Hun har delvis erkjent de faktiske forhold.

 • Begjærer fire uker varetekt etter Bærum-drap

  Kvinnen som er siktet for drap på en mann i 30-årene i Bærum natt til i går, framstilles for varetektsfengsling i dag.

  Politiet har bedt om at hun skal varetektsfengsles i fire uker, med brev- og besøkskontroll de første to ukene.

  Kvinnen har samtykket til fengslinga. Den blir dermed gjennomført som en såkalt kontorforretning, hvor retten tar stilling til fengslinga uten at politiet eller siktede trenger å møte opp fysisk.

  – Kvinnen har vært samarbeidsvillig, og har forklart seg. Hun har ikke tatt stilling til skyldspørsmålet, sier Lisbeth Aasheim Jansen, leder for drapsavsnittet i Oslo politidistrikt.

 • Kvinnen siktet for drap i Bærum erkjenner delvis de faktiske forhold

  Forsvareren til kvinnen i 20-årene som er siktet for å ha drept en mann i Bærum natt til torsdag, sier at kvinnen nå får oppfølging fra helsepersonell.

  – Hun har delvis erkjent de faktiske forhold, men jeg vil ikke utdype noe mer rundt hva hun har forklart i avhør enn det, sier advokat Marte Svarstad Brodtkorb til NTB.

  Hun er forsvarer for kvinnen i 20-årene som er siktet for drapet på en mann i 30-årene på Gjettum i Bærum. Mannen ble natt til torsdag funnet død utenfor en kommunal omsorgsbolig der det blant annet er døgnplasser for psykisk helse og rus.

  Det er ventet at kvinnen i løpet av fredag vil bli fremstilt for varetektsfengsling.

  Lederen for drapsavsnittet i Oslo politidistrikt, Lisbeth Aasheim Jansen, sa torsdag at psykisk sykdom er én av hypotesene de undersøker i forbindelse med drapet, og at de vil vurdere en judisiell undersøkelse av siktede. (NTB)

 • Avdøde er mann i 30-årene

  Personen som ble funnet livløs utendørs i Bærum natt til torsdag, er en mann i 30-årene, melder politiet i en pressemelding.

  Tidligere var det kjent at den siktede er en kvinne i 20-årene.

  Det er en relasjon mellom avdøde og siktede, men nærmere bakgrunn for hendelsen er så tidlig i etterforskningen ikke klarlagt.