Mann alvorlig skadet i skiulykke

En mann i 30-årene har blitt alvorlig skadet i en alpinulykke, og er fløyet til Ullevål sykehus.

Kongsberg skisenter

Fredag kveld har en mann blitt alvorlig skadd i en skiulykke i Kongsberg skisenter. Dette bildet har ingenting med hendelsen å gjøre, og er tatt ved et tidligere tidspunkt.

Foto: PICASA 2.6 / NRK

Ulykken skjedde da mannen havnet utenfor løypene i Funkelia på Kongsberg skisenter. Hendelsen skal ha skjedd cirka klokka 17.15.

– Den skadde mannen, som er av utenlandsk opprinnelse, ble raskt fløyet til Ullevål sykehus. Han har hodeskader, forteller Øystein Kvernes, operasjonsleder ved Søndre Buskerud politidistrikt, til NRK.no.

– Krasjet sannsynligvis i et tre

Politiet fikk melding om ulykka klokka 18. Ifølge Kvernes skjedde ulykken fordi mannen havnet noen meter utenfor løypene.

– Her traff han et eller annet, sannsynligvis et tre, som skadet ham alvorlig. Jeg har fått opplyst at mannen heldigvis brukte hjelm. Nå er det lite snø på Kongsberg skisenter, og nesten ingenting utenfor løypene, sier Kvernes.

Prøver å få kontakt med vitner

Lokalavisen Laagendalsposten skriver at det er svært hardt i bakken som følge av en lengre periode med mildvær. Én av løypene i anlegget har vært stengt hele sesongen på grunn av snømangel.

Fredag kveld foretok politiet åstedsundersøkelser.

Det er mulig vi drar opp igjen på fredag for å få litt bedre inntrykk av stedet i dagslys. Vi prøver å få kontakt med vitner som har observert hendelsen, men foreløpig vet vi ikke om noen, forteller Kvernes.

Laster kart, vennligst vent...

Kongsberg skisenter.