Mann alvorlig skadd etter knivstikking

Politiet søker flere gjerningspersoner etter at mannen ble funnet blodig i Oslo sentrum.

Åstedet der en mann ble funnet med alvorlig stikkskader. Politiet tror mannen ble ranet og leter etter to mulige gjerningspersoner.

ÅSTED: Her jobber politiet for å finne ut hva som har skjedd før mannen ble knivstukket.

Foto: Andreas deBrito Jonassen / NRK

Onsdag kveld fikk politiet meldingen om at en mann ble funnet ved et gatekjøkken.

– Vi går ut fra nå at han er blitt stukket med kniv. Vi søker på åstedet etter gjenstander han kan ha blitt stukket med, sier politiets innsatsleder Tom Berger.

Den skadde ble funnet ved gatekrysset Storgata/Osterhaus gate rundt klokken 20.30.

Politiets innsatsleder Tom Berger ved åstedet der en mann ble funnet alvorlig skadd etter det politiet mener er et knivran.

UNDERSØKER: Innsatsleder Tom Berger forteller at politiet undersøker flere ting etter knivstikkingen, som den skadde selv har forklart som et personran.

Foto: Andreas deBrito Jonassen / NRK

– Vi har fått opplysninger fra vedkommende om at det var et ran, men vi er fortsatt usikre på hva som har skjedd. Men han var hardt skadet og ble sendt umiddelbart til sykehus.

Innsatslederen forteller at de jobber med å undersøke åstedet og gå gjennom videoopptak fra området. Samtidig ønsker politiet kontakt med flere vitner.

– Vi sikrer videobevis og avhører folk som har meldt fra om dette til oss. Så vil vi sjekke om folk har sett noe, og ønsker selvfølgelig å komme i kontakt med folk som har sett noe her.

Beskriver mulige gjerningspersoner

Politiet har foreløpig ingen pågrepne, men har gått ut med følgende beskrivelse:

To aktuelle personer som kan ha tilknytning til hendelsen. De er sett løpende fra det sentrale åstedet like etter hendelsen. En hadde rød lue og blå jakke, lys i huden. Den andre var mørk i huden, sorte klær og tildekt nedre del av ansikt, skriver Oslo politidistrikt på Twitter.