Mann (27) siktet for voldtekten på Burger King

En 27 år gammel mann har meldt seg for politiet etter voldtekten på Burger King i Oslo natt til søndag. Han er nå siktet for ugjerningen.

Voldtekt Burger King

Politiet fikk melding om voldtekten på Burger King i Karl Johans gate like etter midnatt, natt til søndag.

Foto: Daniel D. Laabak / Tipser.no

– Mannen meldte seg hos politivakta på Grønland politistasjon klokka 20 søndag kveld, og han forklarte at han kan ha noe med hendelsen å gjøre. Forklaringen knytter ham til handlingen, men han har ikke tilstått voldtekten.

Det opplyser leder Kari-Janne Lid ved avdelingen for seksualforbrytelser i Oslo politidistrikt til NRK.

27-åringen er nå siktet for overfallsvoldtekt, etter at en kvinne i 30-årene ble voldtatt på et toalett i Burger King-restauranten i Karl Johans gate natt til søndag.

Lid ønsker ikke å gå nærmere inn på hva 27-åringen har forklart om det som skjedde i 2.etasje på burgerrestauranten natt til søndag. Det var VG som først meldte at en mann var siktet for voldtekten.

Mannen skal avhøres videre i dag, og har fått oppnevnt Johnny Veum som forsvarer. Politiet vil vurdere å framstille ham for varetektsfengsling i morgen.

Tidligere anmeldt

Kari-Janne Lid

- 27-åringens forklaring knytter ham til voldtekten, sier avdelingsleder Kari-Janne Lid hos Oslo-politiet.

Foto: Solum, Stian Lysberg / NTB scanpix

27-åringen er også tidligere anmeldt for voldtekt, men disse sakene er blitt henlagt.

– Dette er forhold begått i andre politidistrikter, sier Kari-Janne Lid hos Oslo politidistrikt.

Lid ønsker ikke å gå inn på hvor mange saker det dreier seg om, eller hvor i landet de er blitt anmeldt.

Kvinnen i 30-årene som anmeldte voldtekten, ble i går avhørt av politiet. Hun har vært til undersøkelser ved voldtektsmottaket på Oslo legevakt.

Overvåkingsbilder

Fra før av er det kjent at politiet har bilder fra videoovervåking i Burger King-restauranten som viser at mannen følger etter kvinnen inn på toalettet før voldtekten.

– Bildene vi har fra åstedet viser en person som er veldig lik utseendemessig, som mannen som har meldt seg. Det styrker politiets antakelse om at det er riktig person som meldte seg, sier Kari-Janne Lid.

Politiet kjente ikke mannens identitet før han selv tok kontakt.

– 27-åringen betalte med kort på Burger King, og så hadde vi jo videobildene. Det hadde kunnet bidra til en identifisering innen kort tid, dersom han ikke hadde meldt seg, sier Lid.

Gjest i restauranten

Overvåkingsbildene viser at mannen satt og spiste på burgerrestauranten, før han fulgte etter kvinnen. Politiet vet ennå ikke hvordan 27-åringen tok seg inn på toalettet.

– Det var flere vitner i lokalet. Noen av disse ble avhørt på stedet, så skal vi vurdere om vi skal kalle dem inn til videre vitneavhør i dag, opplyser Kari-Janne Lid.

– Politiet ser på dette som en svært alvorlig hendelse. Det er et overfall innendørs, på et offentlig sted.