Hopp til innhold

Mangler flest studentboliger i Oslo

Ifølge en ny undersøkelse viser det seg at hovedstaden mangler flere studentboliger enn Bergen, Trondheim og Stavanger gjør til sammen.

Studentbolig

Den gamle kornsiloen ved Akerselva er forvandlet til hybelhus for studenter. Nå ønsker Velferdstinget at kommunen tilrettelegger for enda flere studentboliger i Oslo.

Foto: Åserud, Lise / SCANPIX

– Oslo kommer dårligst ut av alle de store byene i landet. Det er her det er behov for flest boliger, sier Tone Vesterhus som er leder for Velferdstinget i Oslo og Akershus.

Ved studiestart høsten 2013 står 4500 Oslo-studenter uten tak over hodet. Det kommer frem i en ny undersøkelse.

– Det bevilges mange studieplasser nasjonalt, men særlig i Oslo. Vi synes det er fint at mange får studere, men da må de også få tak over hodet, sier Vesterhus og legger til at det er her utfordringen ligger.

– Det bevilges mange flere studieplasser enn boliger.

Misfornøyd med boligsituasjonen

Misnøyen er stor også blant studentene i Oslo.

– Dette er en tilhenger som vi skal sette en studentbolig på, også skal vi kjøre rundt med den hele Oslo som en del av vår kampanje for flere studentboliger.

Det sier Marit Dahl Hjort som er student ved universitetet i Oslo. Ved å kjøre rundt med en hjemmesnekra bolig på en henger skal de vise sin misnøye over boligsituasjonen i Oslo.

– Jeg har bolig fordi jeg hadde kontakter, ikke alle er like heldig som meg. Hvis de kommer utenbys er det mye vanskeligere å skaffe seg en bolig, sier Hjort.