Hopp til innhold

Røykvarslere førte til utrykninger

Brannvesenet i Østfold har vært på farten en rekke ganger i løpet av kvelden og natten. Mange utrykninger skyldes røykvarslere som pep uten at det var brann.

Brannbil

Brannvesenet har hatt en hektisk kveld og natt.

Foto: Kjetil Fremgaarden Skaug / NRK

Ikke alle brannutrykningene skyldes tekniske feil: Mest dramatisk synes å være en bilbrann i Kolleveien i Askim ved totiden i natt. Ifølge meldingen stod bilen forholdsvis nær et bolighus. Det var kraftig røykutvikling på stedet, men det viste seg at det ikke var spredningsfare.

Brannvesenet på Askim måtte også rykke ut til en pipebrann i Rekkeveien ved nitiden på kvelden første juledag.

Mange brannalarmer

Røykvarslere og brannalarmer har sørget for å få brannfolkene ut på veien.

Fra Rygge meldes det om utrykning i forbindelse med at en røykvarsler var aktivisert i Ekholtveien ved sjutiden første juledags kveld. Et par timer senere rykket brannvesenet i Moss ut til Knuten på Kambo fordi en røykvarsler ga lyd fra seg.

Brannvesenet i Fredrikstad rykket ut til Husløsmarka og Brønneløkkveien fordi røykvarslere pep ved nitiden på kvelden. Ved ellevetiden var brannvesenet i Rygge på farten igjen av samme årsak, denne gang rykket de ut til Nystedveien

Ved totiden i natt rykket brannvesenet i Fredrikstad ut etter at en røykvarsler var aktivisert i Grønli Allé.

Røyking førte til utrykning

Annen juledags morgen ble en automatisk brannalarm slått ut i Lundsvei i Sarpsborg. Da brannvesenet kom fram til stedet viste det seg at det var røyking som hadde aktivisert alarmen.

Brannvesenet melder ellers om at automatiske brannalarmer har ført til utrykninger til Heggegårdsveien i Halden, Borgeveien i Fredrikstad, Møllebakken i Moss og Dikeveien i Fredrikstad i løpet av kvelden og natten.