Hopp til innhold

Magesjau på høyfjellshotell på Geilo

Ti gjester har meldt fra til Vestlia Resort om sykdom. Kommuneoverlegen i Hol sier det er nærliggende å tro at det er snakk om norovirus.

Vestlia Resort

Noroviruset som har rammet flere DNT-hytter på Hardangervidda, kan ha nådd Geilo.

Foto: Morten K. Vebjørnsen

Roger Espelid

Roger Espelid er hotelldirektør ved Vestlia Resort.

Foto: Gunnar Grimstveit / NRK

– Det jeg kan bekrefte er at det er gjester på hotellet som har meldt at de er syke med magesjau. De har vi selvfølgelig bedt om å holde seg i ro og unna andre gjester og fellesområder, sier hotelldirektør Roger Espelid til NRK.

Det var Bergens Tidende som først omtalte saken.

Ifølge hotelldirektøren har til sammen rundt ti gjester meldt fra til hotellet. Det dreier seg om gjester som bor på tre-fire ulike rom. Gjestene som er rammet er enten bedt om å reise hjem eller isolere seg på rommene.

– Det vi er sikre på er at det er omgangssyke og at det sannsynligvis er en virus-årsak. Men det er jo nærliggende å tro at det er noroviruset, det er veldig vanlig på denne tiden av året, forteller kommuneoverlege i Hol, Geir Kåre Strømmen, til NRK.

Henger opp informasjon

Geir Strømmen

Kommuneoverlege Geir Strømmen.

Foto: Gunnar Grimstveit / NRK

Kommuneoverlegen bekrefter at han har fått melding om at én person meldte seg syk ved legevakta på Geilo tirsdag kveld, og at hotellet melder om ca. ti syke personer.

– Vi har hengt opp informasjon om at noen har henvendt seg og er syke. Vi ber gjestene selv ta forholdsregler og være påpasselige med håndhygiene, sier Espelid og legger til:

– Og så har vi giret opp da, når det gjelder vask, desinfeksjon og sånne type rutiner. Det gjorde vi allerede da vi fikk høre om dette på Hardangervidda.

Kommuneoverlegen ønsker ikke å spekulere i om utbruddet kan settes i sammenheng med hyttene på Hardangervidda.

– Dette er et virus som er overalt, men det er helt umulig å si hvor det kommer fra, sier Strømmen.

Han forteller at alle hoteller og overnattingssteder er varslet om utbruddet på Vestlia, og at de ikke har fått tilbakemeldinger om flere tilfeller.

Kvinnelig gjest meldte fra

Det er en kvinnelig gjest som har fortalt om sykdomsutbruddet til Bergens Tidende. Hun mener det er viktig at sykdomsutbruddet blir kjent slik at folk kan velge om de vil oppholde seg på hotellet eller ikke.

Det skal være rundt 400 gjester ved hotellet. Hotelldirektøren sier til NRK at det er trygt å bruke hotellets fasiliterer.

– Jeg har hatt flere samtaler med kommunelegen. Han bekrefter at de tiltakene vi har gjort er riktige, sier Espelid.

– Hva gjør dere videre?

– Vi driver som vanlig, med de ekstraordinære tiltakene akkurat på renhold og desinfeksjon. Men ellers så driver vi påskehotell vi. Og 98 % av gjestene er jo friske og raske og gleder seg over det fine været.

Kommuneoverlege Strømmen sier at hvis man er syk er det viktig å gi beskjed til helsetjenesten i Hol, slik at de kan holde oversikt over hvor mange som er syke.