Hopp til innhold

Mads Østberg i fyr og flamme

Måtte slukke brann i eget hus – og nå kan han havne hos Citroën.

Mads Østberg

Det ble en dramatisk julefeiring for Mads Østberg.

Foto: Adapta Motorsport

Rallyfører Mads Østberg rakk ikke å forhandle seg frem til noe sete før påmeldingsfristen til Rally Monte Carlo gikk ut. Det han derimot rakk var å leke brannmann da julepynten tok fyr.

– Det så nok ganske komisk ut, forteller en lattermild Østberg.

LES OGSÅ:

Løp etter flammene

Onsdag kveld merket føreren at det var noe som luktet rart i huset hans i Våler. Da han forfulgte lukten oppdaget han plutselig at julepynten sto i full fyr på spisebordet.

– Jeg fikk hentet en stor tallerken og røsket alt ned fra bordet og fikk kastet det ut. Problemet da var at det blåste så veldig og pynten rullet rundt. Jeg måtte jo løpe etter og få slukket det, det var helt kaos, ler han.

Til alt hell slapp Østberg å ringe brannvesenet og til og med bordet ble reddet.

– Duken brant opp og du kan se på bordet at det har skjedd noe, men det er heldigvis ikke så ille at vi må kjøpe nytt bord, sier han.

Foruten julebrann har Østberg vært i forhandlinger med både Ford, Citroën og Mini med tanke på et eventuelt sete foran 2012-sesongen.

Mads Østberg etter Rally Wales

Mads Østberg kjørte inn til en sterk andreplass i årets siste VM-løp i Wales. Dermed satt han med gode forhandlingskort foran den nye sesongen.

Foto: Adapta World Rally Team

Bestemmer seg i løpet av en ukes tid

Mini er nå ute av bildet, men Østberg må snart ta en avgjørelse på om han skal kjøre Ford eller Citroën.

Nå sesongen starter i Rally Monte Carlo blir det uten Våler-gutten.

– Jeg kunne nok kjørt Monte Carlo, men da måtte vi ha tatt en avgjørelse for hele sesongen tidligere enn vi er komfortable med. Vi ønsker å være sikre i vår sak, derfor bruker vi heller tiden fram til rally Sverige, sier han til NRK.no.

Påmeldingsfristen til svenskerally utløper den 10. januar, så unggutten har dermed ikke noe særlig mer enn en uke på å bestemme seg.

– Vi er egentlig ferdigforhandlet med begge, men det er noen små detaljer som må på plass først, sier han.

SE VIDEO: Rallyfremtiden

Video Mads Østberg og rallyfremtiden

Østberg og Mikkelsen om Rallyfremtiden

Helsvart for Brynildsen

Mens Østberg har et luksusproblem om hvem han skal velge, så sliter sambygdingen Eyvind Brynildsen med det motsatte. Før jul trakk Skoda seg ut og han står da uten bil og uten planer for neste år.

– Akkurat nå har jeg ingen ting. Jeg mangler alt, sukker han.

Brynildsen har kjørt i S2000, noe som er klassen under WRC. Hva han gjør videre er usikkert.

– Jeg aner rett og slett ikke. Jeg har tilbud fra to WRC-team og tre S2000-team, men da må en betale for å få kjøre. Alt står på penger og det har jeg ikke. Jeg har ikke ressurser til å komme meg opp når det gjelder økonomi, sier han.

– Jeg har veldig lyst til å kjøre i Sverige og det er det jeg jobber hardest for. Klarer jeg ikke å kjøre der, så blir det vel kun å stille i NM med en gammel Mitsubishi i gruppe N.

Henning Solberg og Petter Solberg er de eneste norske førerne som kjører WRC-klassen under sesongåpningen i Monte Carlo. Andreas Mikkelsen har tidligere uttalt at han skal kjøre løpet, men da i S2000-klassen.

SE VIDEO: Brynildsen etter VM

Video Brynhildsen etter VM

Brynildsen etter VM