Hopp til innhold

Mads Østberg i flydrama i Mexico

Flyet til rallystjernen fra Våler måtte nødlande i natt norsk tid, på grunn av drivstofflekkasje.

Mads Østberg i flydrama

Dette synet møtte Mads Østberg og de andre passasjerene like etter avgang fra Mexico.

Foto: Privat

Mads Østberg

Mads Østberg må finne seg i bli værende i den Mexicanske byen Leon, mens han venter på å reise hjem.

Foto: Fransson, Micke / SCANPIX

Mads Østberg endte på fjerdeplass i Rally Mexico i helgen, og skulle etter planen ha vært hjemme i Østfold i ettermiddag.

Men bare fem minutter etter at flyet hadde forlatt rullebanen, meldte passasjerene fra om at de kunne se drivstoff strømme ut fra under den ene vingen.

– Blir sittende i Leon en dag til! Etter at vi tok av, måtte vi returnere til flyplassen med en stor drivstofflekkasje på høyre ving. Interessant, skriver han på sin egen Twitter-profil.

To timer senere oppdaterte han profilen sin med et bilde av lekkasjen, fulgt av teksten:

«The reason why we still are in Leon! Crazy stuff».

– Ble klønete håndtert

Østberg sov da NRK.no ringte ham. Men til Dagbladet forteller rallyføreren at episoden ble unødvendig dramatisk da flybesetningen fortalte at flyet bare skulle snu, uten å opplyse at det gjaldt en drivstofflekkasje.

– Jeg må si at det var klønete håndtert. Jeg tror ikke flyvertinna hadde verdens beste dag. Hadde det vært folk som var mer nervøse enn oss for å fly kunne det blitt veldig dramatisk der, sier Østberg.

– Dette er folk som er vant til å reise, vi skjønner at flyet ikke knekker i to og ramler ned. Men det er en grunn til at det lekker bensin, og flyet er ikke designet til å gjøre det.

I tillegg til Østberg selv, var blant annet også faren Morten Østberg, kartleser Jonas Andersson og teamets mekaniker, samt finnene Jari-Matti Latvala og Mikko Hirvonen med på flyet.

Hirvonen og hans kartleser kom seg videre til Houston i går, mens de fleste andre teamene fortsatt sitter i Mexico.

Østbergs samboer Veronica Engan, satt hjemme i Østfold og ble oppdatert på situasjonen. Hun sier til NRK at situasjonen opplevdes som skremmende.

– Da han ringte meg i går fortalte han at det var litt skummelt, og det var litt ekkelt at de oppdaget dette da de var i lufta.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Veronica Engan

Mads Østbergs samboer Veronica Engan

Foto: ADAPTA WORLD RALLY TEAM

Flykapteinen ble overrasket

Ifølge Dagbladet tok flere av passasjerene om bord i flyet bilder av lekkasjen. Da kapteinen fikk se bildene etter nødlandingen, ble han overrasket over omfanget.

– Vi visste ikke hva det var i lufta, men da kapteinen så bildene ble han mer overrasket enn oss. Dæven, han trodde ikke det var så ille. Han visste om lekkasjen, men ikke at den var så stor, sier Østberg.

Rallyesset og hans team skal om bord på et nytt fly først om noen timer, og må da innom både Houston og New York, før flyet ankommer Norge.

– Det er ikke noe problem for Mads, det er nok heller jeg som sitter hjemme og er bekymret for at han skal fly igjen. Nå er det meningen at de skal komme hjem i morgen, så da får vi håpe at det går bra, sier samboer Engan til NRK.no.