Mads Hansens Instagram-konflikt gir titusenvis til veldedig organisasjon

En konflikt mellom to «influencere» og Mads Hansen har foreløpig gitt den veldedige organisasjonen Rett Fram over 100.000 kroner. Hansen lover at han også vil gi tusenvis av kroner fra egen lomme.

Mads Hansen

Mads Hansen har blant annet fått med seg Tyrkia-proff Alexander Sørloth på å gi penger per person som avfølger.

Foto: Tore Meek / NTB scanpix

VGTV-programleder og tidligere fotballspiller Mads Hansen har i et par uker vært i konflikt med realitykjendisene Mario Riera og Carl Aksel Jansen. Det kulminerte onsdag kveld med at Hansen lovet å gi én krone per følger disse to mistet på Instagram. I tillegg opprettet han en innsamling for organisasjonen Rett Fram Opplevelser.

Det er en organisasjon som bidrar med opplevelser til barn og ungdom som har dårlig økonomi eller faller utenfor.

Mads Hansens Unfollow charity samler inn penger til Rett Fram Opplevelser

Pengene strømmet inn til innsamlingen nesten umiddelbart.

Foto: Skjermdump Instagram

– Jeg syns det er et plagsomt paradoks at de jeg og andre har kritisert for å gjøre kritikkverdige ting, har endt med å få mer eksponering og flere følgere, sier Mads Hansen til NRK.

De to realityprofilene har lukket profil, noe som betyr at folk må følge dem for å se hva de legger ut. Antallet Instagram-følgere kan ha mye å si for en som prøver å bygge karriere.

Festet under korona

Konflikten startet for flere uker siden. Da samlet flere realitydeltakere seg for å se premieren av TV-serien «Ex on the beach».

Mads Hansen reagerte på dette, og tidligere Paradise Hotel-deltaker Mario Riera lovet det ikke ville skje igjen. Noen dager senere dukket Riera opp i et bilde fra en fest, og da fyrte Hansen på alle pluggene.

Riera har beklaget dette blant annet i Nettavisen.

Hansen har også hatt en langvarig ordkrig med tidligere Paradise Hotel-deltaker og artist Carl Aksel Jansen. Han hevdet blant annet at Hansen selv hadde vært på fest, og da var det i gang. Konflikten har fått mye oppmerksomhet i flere medier.

– Det er jo du som har skapt oppmerksomheten de får for dette?

– Ja, det er det som har plaga meg. At det er jeg som har bidratt til det. Jeg syns ikke at folk skal få være idioter, og at det ikke skal omtales fordi de har eksponering. Jeg veit jeg har bidratt til å gi flere følgere, og kan nå bøte på det.

Mads Hansens Unfollow charity samler inn penger til Rett Fram Opplevelser
Foto: Skjermdump

Overveldet og takknemlig

Daglig leder Ronny Johnsen i organisasjonen Rett Fram Opplevelser vil ikke uttale seg om konflikten, men han er overlykkelig over å få både penger og oppmerksomhet.

Torsdag ettermiddag er det samlet inn rundt 102.000 kroner.

Fattigdom i jula

Ronny Johnsen er takknemlig for Hansens kampanje.

Foto: Erlend Dalhaug Daae / NRK

– Korona har gitt oss noen utfordringer vi ikke trodde vi skulle få. Oppmerksomheten og pengene vi får inn nå er så stort for oss, vi sitter bare målløse, sier han.

Pengene skal gå til blant annet 17. mai-feiring for barn og unge som får hjelp av organisasjonen.

– Vi har alltid hatt en stor fest på 17. mai, med hundrevis av gjester. Det får vi ikke lov til i år. Nå bringer vi 17. mai hjem til flere hundre barn – med is, pølser, brus, hele pakka. Det koster penger. Jeg har ikke ord for hva dette betyr for oss, sier han.

– Bare oppspinn

Carl Aksel Jansen er en av de to Hansen peker på i kampanjen sin. Han sier selv at han ikke bryr seg nevneverdige om «stuntet» til Hansen.

– Jeg syns ikke det er så ille, det går til en god sak. Han har oppretta en Spleis. Hvis folk ikke vil følge meg, så får de bare ikke gjøre det. Mads får bare åpne lommeboka, sier han.

Jansen sier han alltid har hatt lukket profil, og at det er oppspinn at han har lukket den for å få flere følgere. Han tror Hansen liker å ha slike konflikter gående.

– Han gjør det fordi det er jobben hans, å lage saker om kjendiser. Han lever godt av å kritisere andre på nett. Dette går fram og tilbake, og er bare gøy, jeg har ikke noe personlig mot ham.

Mario Riera har ikke besvart NRKs henvendelser.

Mye penger

Mads Hansen har lovet at han i tillegg til det som kommer inn gjennom spleisen skal donere én krone per følger de to influencerne mister på Instagram innen 1. juni. Foreløpig har de til sammen mistet over 12.000 følgere.

Alexander Sørloth og Anders Trondsen støtter Mads Hansens Unfollow charity

Slik viser Sørloth og Trondsen sin støtte.

Foto: Skjermdump Instagram

– Dette kan bli dyrt, Mads?

– Jada. Dette kommer nok til å dabbe av litt utover måneden, men jeg står for det jeg har sagt. Jeg må være mann for mitt ord.

Med seg på laget har han også fått landslagsspiller og Tyrkia-proff Alexander Sørloth, og RBK-spiller Anders Trondsen. Sammen gir de to kroner per følger som blir borte. Også tidligere RBK-spiller Ole Sælnes vil støtte aksjonen.