FFK: – Det er idiotisk å utfordre skjebnen

– Jeg ser egentlig på dette som en ikke-sak, svarer Mads Hansen etter at han spilte, og vant penger, på FFK-seier.

Hansen

Mads Hansen tippet på seier til eget lag.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Norges Fotballforbund varsler at de kan komme til å undersøke FFK-spiller Mads Hansen, etter at han vant 3.375 kroner på at Fredrikstad slo Rosenborg i går.

Hansen er skadet og så kampen på TV hjemme i Fredrikstad. En halvtime før kampstart på Lerkendal valgte midtbanespilleren å sette 500 kroner på seier til sin egen klubb.

Takket være Robert Stenes scoring etter 31 minutter kunne Hansen innkassere 3.375 kroner. Uproblematisk, mener Hansen selv.

– Jeg ser egentlig på dette som en ikke-sak. For meg blir det veldig storm i vannglass. Jeg føler ikke at dette er noen gråsone engang, jeg forholder meg til regelverket, og jeg kunne ikke hatt mulighet til å påvirke noe, sier Hansen til Dagbladet.

NFF vil se på saken

Yngve Haavik

Kommunikasjonsrådgiver i NFF, Ynge Haavik.

Foto: Håkon Mosvold Larsen/Scanpix.

I kampreglementet til Norges Fotballforbund (NFF) står det imidlertid klart at; «Ingen av aktørene kan, direkte eller indirekte, delta i veddemål om resultatet i kamp en selv deltar i».

– Regelverket sier ganske klart at man ikke skal spille på eget lag. Hvis man har forholdt seg slik det kan se ut til, så er det et brudd på regelverket, sier kommunikasjonsrådgiver i NFF, Yngve Haavik til NRK.no.

Har det noen betydning at Hansen ikke spilte kampen selv?

– Så lenge man er tilknyttet klubben, så kan man ikke spille på eget lag. Det har i utgangspunktet ingen betydning at han ikke spilte.

Haavik sier til NRK at NFF nå vil snakke med både Mads Hansen og Fredrikstad Fotballklubb.

– Nå kjenner jeg bare denne saken gjennom media, så det er naturlig at vi får mer informasjon fra både spiller og klubb, sier han.

Vil ha spillforbud i kontraktene

FFK

Sportssjef i FFK, Joacim Jonsson likte ikke at Mads Hansen la ut melding om seieren på Twitter.

Foto: Bendiksby, Terje / SCANPIX

Rett etter kampslutt mellom Rosenborg og Fredrikstad la Mads Hansen ut et bilde av spillkvitteringen på Twitter, sammen med denne meldingen:

«For en gjeng! For et lag! Mer lettjente penger skal man lete lenge etter #verdispill».

Etter å ha snakket med sportssjef i Fredrikstad, Joacim Jonsson, valgte Hansen imidlertid å fjerne innlegget.

– Jeg har pratet med spilleren, han mener dette er innenfor regelverket. Jeg mener det er idiotisk å utfordre skjebnen med situasjonen vi har i norsk fotball, selv om det skulle være innenfor. Og det er svært unødvendig, forklarer Jonsson til Dagbladet.

Svensken legger til at spillerne i klubben er kjent med forbudet til NFF, og at de har vært i kontakt med en advokat med tanke på å få spillforbudet inn i spillernes kontrakter.