Må vente med Hankø-utbygging

Fylkesmannen vil ha full stopp mens klagen fra hytte-motstanderne er til behandling.

Husebukta

Her, i Husebukta, er det planer om 40 nye hytter.

Foto: Camilla Næss/NRK

Den planlagte hytteutbyggingen i Husebukta på Hankø må vente.

Hankø Utvikling AS ønsker å bygge 40 nye hytter i Husebukta, men protestene fra lokalbefolkningen har vært mange.

LES: Tregt salg av omstridte leiligheter

– Best å vente

Klagen fra motstanderne går ut på at benyttelsen av leilighetene, og tilknytningen til hotellet, ikke stemmer overens med argumentene for å omgå forbudet mot å bygge i strandsonen.

LES: Hankø-utbygger truer med søksmål

I dag kom meldingen om at Fylkesmannen i Østfold utsetter iverksettingen av vedtaket om innvilget rammetillatelsen for utbyggingen .

Det samme anbefalte også Miljøverndepartementet tidligere denne uken.

– Fylkesmannen har kommet til at vi vil rette oss etter departementets anmodning. Den videre klagebehandlingen er best tjent med at tiltaket ikke er igangsatt før klagen er endelig avgjort, skriver direktør hos fylkesmannen, Ragnhild Stai Amundsen, i en pressemelding.

Lang kamp

Hytte-motstanderne har lenge kjempet mot en utbygging i Husebukta på Hankø. Ari Behn, prinsesse Märtha Louise og filmregissør Harald Zwart, som har hytter på Hankø, har tidligere engasjert seg i saken .

– Jeg mener at Østfold-kysten er bygget ned nok. Vi har brukt nok svette bare på å få fjernet de hindrene som allerede er satt opp, sa Zwart til NRK da saken stormet som verst.

Fylkesmannen understreker at hva som blir det endelige utfallet fortsatt er uviss.

– Vår avgjørelse er basert på en foreløpig vurdering av klagen og de ulike interesser og forhold som knytter seg til realitetene i selve klagesaken. Vi vil likevel presisere at vår beslutning om utsatt iverksetting ikke er bindende for den endelige klagebehandling, sier Ragnhild Stai Amundsen.

SE I NETT-TV:

Video nsps_upload_2009_4_17_18_24_20_3317.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.