Må spille kamp på valgdagen

Sarpsborg 08 får ikke flyttet kampen mot Rosenborg 12. september. Dermed blir de nødt til å spille kamp på valgdagen. – Dette er uhørt, sier professor Frank Aarebrot.

Rosenborg - Sarpsborg 08

Rosenborg og Sarpsborg 08 møtes til kamp i Eliteserien på valgdagen 12. september.

Foto: Ned Alley / Scanpix

Frank Aarebrot

Valgforsker, Frank Aarebrot ønsker ikke at det skal spilles fotballkamp på valgdagen.

Foto: Hommedal, Marit / SCANPIX
Cato Haug

Daglig leder i Sarpsborg 08 sier at de har sett på muligheten for å flytte kampen, men forholder seg til at de blir nødt til å spille.

Foto: Espen Torgersen / NRK
Svein Graff

Informasjonssjef i NFF, Svein Graff, mener at de tok hensyn til valgdagen da de satt opp terminlisten.

Foto: Aas, Erlend / Scanpix

Rosenborg reiser til Sarpsborg for å spille kamp i Eliteserien på valgdagen 12. september. Å spille kamp i Eliteserien på valgdagen er lite gjennomtenkt, sier professor Frank Aarebrot.

– Fotballforbundet bør unnlate å legge kamper til valgdagen. Veldig mange lag leier bane av kommunen og bør vise en respekt for at fotballsupportere som ønsker å reise og støtte bortelaget har anledning til å stemme på valgdagen.

Aarebrot mener at valgdagen bør være helt fri for store arrangementer.

– Alle instutisjoner som på en eller annen måte er avhengig av det offentlige, burde vise respekt for demokratiske institusjoner.

– Har snudd det til noe positivt

Hjemmelaget leier Sarpsborg stadion av kommunen og har undersøkt muligheten til å flytte kampen – det viste seg å bli for vanskelig.

– Vi sjekket ut muligheten til å spille på en annen dag, men når det viste seg at det ikke var så enkelt, så forholder vi oss til det, sier daglig leder i Sarpsborg 08, Cato Haug.

Les også:

12. september vil mange nordmenn følge valgsendingene på radio og TV. En time før valglokalene stenger, starter kampen i Sarpsborg. Men der er ikke røstene like kritiske

– Det er kommunevalg og folk er ikke så opptatt av å følge TV-sendingene som kolliderer med kamparrangementet. Hadde det vært stortingsvalg hadde det nok vært litt annerledes. Vi har prøvd å snu dette til noe positivt og sier at folk bør prøve å benytte stemmen sin både til å avgi stemme i valget, og til å komme å støtte Sarpsborg 08 i denne kampen.

NFF mener de har tatt hensyn

Informasjonssjef i Norges Fotballforbund, Svein Graff, sier at forbundet har tenkt nøye gjennom saken.

–Jeg har forståelse for at valget er viktig og at man skal ta hensyn til det, og det mener vi også at vi har gjort i og med at det er kun én av åtte kamper som spilles på mandagen. I tillegg er avspark klokken 19.00, en time før valgurnene stenger, sier han.

Sarpsborg 08 møter altså Rosenborg 12. september klokken 19.00, på Sarpsborg stadion.