Hopp til innhold

Må skifte sykehus nok en gang

I fem år har de hatt Aker på Sinsen som sitt lokalsykehus. Nå vil ledelsen i Helse Sør-Øst kaste ut Follo-pasientene og flytte dem til nye Ahus på Lørenskog.

Aker sykehus
Foto: Richardsen, Tor / SCANPIX

Innbyggerne i Follo har aldri fått sitt eget sykehus. Når sykehusene i Oslo-området nå skal omorganiseres, vil Follo-pasientene bli flyttet på.

Nesoddens ordfører, Christian Hintze Holm, som også er leder i Follorådet, er lei av å være kasteball og håper på ro.

- Vi er ikke begeistret for den kortsiktigheten. Det er jo få år vi har tilhørt Aker, men vi tar til etterretning at Helse Sør-Øst tenker oss inn i en Ahus-sammenheng. Vi vet jo hvilken støvsuger de har bygd der oppe når det gjelder pasienter, sier Hintze Holm.

- Aker ligger mer hensiktsmessig til

Christian Hintze-Holm
Foto: Sosialistisk Venstreparti

- Men har dere noe imot å bli pasienter ved Europas mest moderne sykehus?

- Nei det er selvfølgelig en bra ting. Men vi håper det blir slutt på den utpregede funksjonsdelingen hvor man blir sendt ulike steder med ulike tilstander, sier han.

- Det er jo ikke til å komme ifra at man må gjennom Oslo-trafikken for å komme til sykehuset når vi i dag har et sykehus som ligger mye mer hensiktsmessig til.

Alle sykehusene i Oslo blir nærsykehus for Oslos befolkning, bortsett fra groruddølene. De skal til Ahus. Sykehuset i Bærum og innbyggerne i vest-fylket skal inn i samme område som sykehusene i Buskerud.

Les også: - Aksepterer ikke sykehusflytting