Må finne en goalgetter

Ronny Deila har satt Drammen på hodet, men om gulljubelen fra november ikke skal stilne, må han finne en goalgetter.

Ronny Deila

Strømgodset-trener Ronny Dela har mistet flere av sine toppscorere, men håper å kunne forsvare forårets seriegull.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Strømsgodset er ribbet på målfronten etter fjorårets seriegull.

Toppscorer Ola Kamara, som scoret utrolige tolv mål på 14 kamper, er tilbake i østerriksk fotball, mens Adama Diomande, som scoret åtte mål, forsvant til Hviterussland.

I tillegg er Bismark Adjei-Boateng, eller Nana som han kalles, ute med skade i sesonginnledningen. Han scoret sju mål sist.

Les: Tipper Strømsgodset på tredje

Redningsmann?

Marvin Ogunjimi har prøvespilt med drammenserne før seriestarten. Han scoret friskt tidligere i karrieren, men det låste seg helt for belgieren i Mallorca. To mål i generalprøven mot Mjøndalen vitnet om at gamle kunster ikke er helt glemt.

Kanskje er Ogunjimi redningsmannen. Eller kan Thomas Sørum, Lier-gutten som endelig er skadefri, omsider få sitt gjennombrudd også i Godset-drakten?

Fire kamper fra start og to innhopp var alt Sørum klarte i fjor.

– Det er helt klart at Thomas Sørum blir som en ny spiller for oss, sier Deila til NTB.

Les også:

Scoret mest

SIF-treneren er ikke bekymret for målproduksjonen.

– Du må se på produktet. Vi er det laget som skaper flest sjanser. Derfor scorer vi mest. Det å spille spiss på Strømsgodset er et privilegium. Det er store muligheter for andre til å score mange mål, sier Deila selvsikkert.

I fjor scoret buskerudgutta 66 mål, hele elleve mer enn nest mest scorende Aalesund. Molde vant i 2011 og 2012.

Nå er det SIF som skal forsvare gullet. Deila, som kommer fra Porsgrunn, håper å utnytte at Drammen sto på hodet i fjor høst.

– Grunnen til at det ble slike følelser er at Drammen er stolt av laget sitt. Vi skal være like ydmyke og stå for de samme verdiene uansett resultat. Ærlighet er viktig hele veien, sier Deila foran søndagens åpningskamp mot Start hjemme på Marienlyst.