Må betale millionbeløp

Tidligere luksusbilselger Geir Bråthen tapte søksmålet mot tidligere forretningspartner Dag Høili. Nå må han tilbakebetale en million og saksomkostninger.

Auto-Forum

Geir Bråthen tapte på alle punkter i Drammen tingrett.

Foto: Harald Inderhaug

– Denne dommen er vi svært fornøyd med, sier Høilis advokat, Nils Holger Koefoed.

Onsdag falt dommen i tvistesaken mellom tidligere Auto-Forumeier Geir Bråthen fra Drammen og hans tidligere forretningspartner Dag Høili.

Les også: Krangler om luksusbåt i retten

Les også: Investor anmelder bilselger i Drammen

Våren 2012 ønsket Høili å kjøpe Bråthens luksusbåt, av type Atlantis 48. Som betaling skulle Bråthen få en millioner kroner i kontanter, en Ferrari Scuderia, en Ferrari California og den resterende halvparten av en Koenigsegg CCXR.

Både pengesummen og papirene på begge Ferrariene ble overlevert Geir Bråthen, og Høili overtok båten i juli samme år. Men noen uker senere fikk han mistanke om at Geir Bråthen ikke var til å stole på. Han oppdaget blant annet feil og mangler i regnskapet til Auto-Forum for 2011, og at pengene for et bilsalg som skulle dekke opp for deler av gjelden på luksusbåten, i stedet ble dirigert til Bråthens private konto i Hong Kong.

30. august 2012 velger han derfor å heve båtkjøpet, og han leverer båten tilbake der han hentet den i Drammen.

I april møttes partene i Drammen tingrett etter at Bråthen saksøkte Dag Høili for over seks millioner kroner for brudd på båtavtalen. Dag Høili svarte med et motsøksmål.

Retten gir Høili medhold

Retten er imidlertid krystallklar i sin tale. De har ingen tro på Bråthens forklaringer og gir fullt medhold til Høili. Geir Bråthen dømmes til å betale en million kroner til Høili og 250 000 kroner i saksomkostninger. Retten mener også at Koenigseggen tilhører i sin helhet Høili.

– Vi har ikke noen kommentar til dommen bortsett fra at min klient ikke har tatt stilling til om han vil anke, sier Bråthens forsvarer Harald Breivik.

Les flere saker om Auto-Forum her:

Kjendiser føler seg lurt av luksusbilselger

Advokat bedrageridømt etter kjøp hos omstridt luksusbilselger