Må betale for å kjøre inn til byen

Drammen (NRK): Til tross for protester fra byens innbyggere, vil formannskapet i Drammen nå kreve inn bompenger i Konnerudgata, på Rundtom og i Skoger.

Formannskapet Drammen

Formannskapet i Drammen diskuterte i kveld Buskerudbypakke 2.

Foto: Ingar Andreassen / NRK

Formannskapet i Drammen behandlet i kveld Buskerudbypakke 2. Den omhandler blant annet innføring av en bomring. Mange beboere, spesielt på Åskollen og Konnerud reagerer på bomringen, som gjør at de må betale for å kjøre inn til byen.

– Denne pakken vil gjøre det bedre for Drammen på alle vis. Pakken er en miljøpakke som gjør at det skal bli attraktivt å ta buss, det skal bli mer attraktivt å sykle og gå. Disse skal på et vis sponses av dem som velger å ta bil, sier Ståle Sørensen fra Miljøpartiet De Grønne.

Flertall for bompenger

Bare Frp og Senterpartiet stemte mot Buskerudbypakken under møtet tidligere i kveld. Formannskapet gjorde et forsøk på å utsette debatten til finalen som skal gå i bystyret, men diskusjonen lot seg ikke holde tilbake. Det var Fremskrittspartiets Jon Helgheim, Ståle Sørensen fra Miljøpartiet De Grønne og Høyres Tove Paule som dominerte debatten.

– Skal vi løse de utfordringene vi har i regionen og ikke minst i Drammen er vi nødt til å finne en finansiering som gjør det mulig, sier Paule (H).

– Men nå er innbyggerne på Konnerud og Åskollen sinte fordi de må betale bompenger når de skal inn til byen. Har du en bedre løsning?

– Nei, per i dag har jeg egentlig ikke det. Men det vi må gjøre er å sørge for at alle byens innbyggere får en meget god forklaring, som er enkel nok til at de kan forstå prinsippet bak hele pakka, sier Paule.

– Dyrt og dårlig

Jon Helgheim (Frp) er ikke enig med Paule.

– Vi får en kjempedyr og dårlig pakke hvor mesteparten av pengene skal gå til helt andre forhold enn vei. Det aksepterer ikke bilistene, og det aksepterer heller ikke Frp, sier Helgheim som videre mener at innbyggerne blir lurt.

– Bilistene som skal betale 75 prosent av pakka får tilbake mindre enn 30 prosent i vei. Dette har null nytteverdi for de, og de har blitt lurt, ført bak lyset og utestengt av byen.

Ståle Sørensen (MDG) er derimot overrasket over motstanden miljøpakken har fått.

– Hvis du betaler penger har du lyst til å vite hva du får tilbake. For det er helt garantert at det er mye i denne pakka for dem som bor på Åskollen og de som bor på Konnerud. Jeg er veldig overrasket over motstanden, avslutter han.

Om en uke, 20 september skal saken debatteres i bystyret en gang til.