Lyntog-avklaring i løpet av uken

Svenske og norske myndigheter forhandler nå om det planlagte nye lyntoget mellom Oslo og Stockholm. Nå lover Jernbaneverket en avklaring i løpet av uken.

x2000 krengetog

Svenskbygde X2000 vil reduseres reisetiden mellom Stockholm og Oslo med flere timer.

Foto: Kasper Dudzik / Kasper Dudzik

SJ har brukt millioner på planleggingen av hurtigtogssatsingen, som skulle redusere reisetiden mellom Stockholm og Oslo fra 6 til 4,5 timer fra 9. august i år.

I mars fikk imidlertid SJ beskjed om at Jernbaneverket i Norge skal gjennomføre banearbeider på strekningen Lillestrøm-Kongsvinger, som gjør at de ser seg nødt til å avlyse planene, skriver den svenske avisen Dagens Nyheter i dag.

Det er nok avgangstiden fra Stockholm, som er det mest krevende punktet i forhandlingene. Vi har valgte å stenge Kongsvingerbanen midt på dagen. Det gjør at avgangen fra Stockholm blir ganske sen. For forretningsreisende er dette et problem, sier trafikkdirektør Bjørn Kristiansen..

Avklart denne uken

Kristiansen sier de har god kontakt med SJ om hvordan de skal løse dette. De tror at i løpet uken vil ha en avtale på plass.

– SJ har bedt om tre avganger til og fra Stockholm hver vei. Vi klarer ikke å levere tre til neste år, men vi klarer å levere to. Disse avgangene ser ikke ut til å passe SJ helt 100 prosent, så det jobber vi med nå, sier Kristiansen.