Lyn og regn skapte mange problemer i Buskerud

Torsdag ble hektisk for politi og brannvesen på Østlandet. Et forferdelig uvær skapte skogbranner, tekniske problemer og køer i Buskerud.

2014-06-26.jpg

Et oversiktskart fra Sintef viser 3400 lynnedslag fram til klokka 17 torsdag.

Ved 18-tiden har brannmannskaper i Hønefoss en mengde oppdrag på grunn av nedbør. Flere kjellere og næringsbygg er rammet av oversvømmelse.

Klokka 17.20 meldte politiet at det brenner godt fra et tak på et bryggerhus i Kolsrudveien på Darbu. Men det skal ikke være fare for spredning.

Regnet sinker busstrafikken, meldte Ruter rett etter klokka 17.
Linjene 143,144, 242, 251, 252, 253, 254 har en del forsinkelser grunnet trafikk og mye regn.

Sørlandsbanen er stengt mellom Skollenborg og Nordagutu fordi strømmen har gått, meldte NSB klokka 16.30. Togene mellom Eidsvoll og Kongsberg blir derfor innstilt mellom Darbu og Kongsberg. NSB jobber med å skaffe alternativ transport.

Brannvesenet undersøkte et skogsområde ved Kolbergdalen i Drammen etter meldinger om røyk etter klokka 16. De har ikke funnet noen brann, og utelukker ikke at regnværet kan ha slukket brannen.

Brannvesenet fikk klokka 14 kontroll på en gressbrann ved Norskerud på Mogen i Nore og Uvdal. Skogbrannen ble oppdaget tidlig. Lynnedslag var trolig årsak til brannen, opplyser brannvesenet.