Lurven i gode hender

Hunden som ble funnet i et bur på Veum i Fredrikstad onsdag, er nå i gode hender.

Lurven i bur

Slik sto lurven da Ida Sjo fant ham.

Foto: Ida Sjo

I svingen i Nordre Veumvei står en liten hund i solsteken. I et bur. Uten mat, vann, skygge eller mulighet til å bevege seg har han stått i flere timer. En mann kommer forbi og oppdager ham. Gir ham litt vann, venter på at noen skal komme og hente ham. Timene går.

Samtidig skal Ida Sjo holde hundekurs rett i nærheten. Men før kurset rekker hun en liten tur med hundene sine, langs den faste ruta hun pleier å ta. Fra parkeringsplassen i svingen i Nordre Veumvei.

Åpnet buret

– Han sto der helt alene i skogkanten og ble helt henrykt da han så meg, sier hun til NRK.

Hun lar han komme ut og tisse litt, i det mannen fra tidligere kommer tilbake for å se hvordan det står til i buret. Han forteller at Lurven har stått der kjempelenge. Sammen blir de enige om at mannen tar med seg hunden hjem, mens Ida finner noen som kan ta vare på den.

– Jeg har jo to hannhunder selv, så jeg har ikke muligheten. Men jeg la ut en oppdatering på Nitrogruppa og kontaktet SPCA, forteller Sjo.

Ida sjo

Ida Sjo fant hunden i veikanten. Her med en annen hund på fanget.

Foto: Ida Sjo

LES OGSÅ:

900 deler

På Nitrogruppa, en facebookside for bortkomne hunder som ser etter eieren sin, tar oppdateringen helt av. 900 delinger tar ikke mange timene å oppnå. Mange engasjerer seg og vil hjelpe til. En av dem er Anita Nordtug. Hun ender opp med å ta vare på Lurven frem til SPCA, en ideell organisasjon for beskyttelse og omplassering av dyr, henter den.

– Nitrogruppa samarbeider ofte med SPCA, men nå har vi også dratt inn Mattilsynet, forteller Nordtug.

Hun er i harnisk over at noen kan sette fra seg hunden i bur på en slik måte. Du kan høre reaksjonen hennes under.

Nordtug forteller at Lurven er en glad hund ved godt mot. I dag er han med som omsorgsarbeider i Spydeberg, men på lørdag blir han hentet av SPCA.

Lurven på jobb

Lurven fikk være med Anita Nordtug på jobb som omsorgsarbeider i Spydeberg.

Foto: Anita Nordtug

LES OGSÅ:

Mange potensielle eiere

Over 30 engasjerte har tatt kontakt og tilbudt seg å ta over Lurven på permanent basis.

– Jeg skulle ønske at de tok kontakt, ikke bare nå, men også andre ganger. Lurven må uansett gjennom SPCA og der er det mange andre hunder som har ventet på nye eiere lenge, avslutter Sjo.

Nå er saken i Mattilsynets hender, som kan gi bøter på opptil 17 200 kroner til eiere som etterlater dyr uten pass.