Luring svindel- og bedrageridømt

Mannen utga seg for å være ansatt i Netcom, Aetat og Borregaard - og lurte til seg mengder av pc-utstyr. I tillegg solgte han falske VM-billetter.

Fotball
Foto: Kevork Djansezian / Scanpix/AP

29-åringen var svært interessert i data og mobiltelefoner, og benyttet enhver anledning til å skaffe seg nytt utsyr - uten å betale for det.

Metoden han brukte var å utgi seg for å representere ulike større selskaper - og på den måten ble regningene sendt selskapene og ikke ham selv.

100.000 i en butikk

Det groveste bedrageriet var det selskapet Dell A/S som ble utsatt for. Her utga 29-åringen seg for å representere Netcom, og fikk utlevert datautstyr for nærmere 100.000 kroner.

En rekke andre dataforhandlere ble lurt for beløp på mellom 5.000 og 10.000 kroner.

Solgte VM-billetter

Mannen drev også "salgsvirksomhet" - og sørget alltid for å få forhåndbetalt. Varene leverte han nemlig ikke.

Han "solgte" blant annet konsertbilletter, bilradioer, stabbursklokker, "Flåklypa-biler", bærbare pc-er og et baksete til en Chrysler Voyager.

En Sarpsborg-mann hadde også gledet seg veldig til å komme til fotball-VM, og betalte i underkant av 8.000 kroner for billettene, som 29-årigen lovte å skaffe.

Men nei, det ble ingen billetter og ikke noe VM på vedkommende. Pengene hadde gått rett i 29-åringens lomme. 

Psykiatrisk diagnose

Mannen erkjente de ulike forholdene i retten, men hevdet at han hadde en psykiatrisk diagnose som fører til at han gjør ting han egentlig ikke vil gjøre.

I retten opplyste han også at han sto på venteliste for å få behandling for syndromet, men at han ikke får plass før i 2009...

Dette ble ikke ført bevis for dette.

Nå er mannen dømt til fengsel i 30 dager, samt 400 timers samfunnstraff. Mannen er tidligere dømt ti ganger for bedrageri og vinningsforbrytelser.