Hopp til innhold

Luksusbilselger tiltalt for bedrageri

Bilselgeren fra Drammen som solgte luksusbiler til store deler av kjendis-Norge må møte i retten.

Auto-Forum

KONKURS: Selskapet Auto-Forum holdt til i leide lokaler i Drammen, men ble kastet ut fordi det ikke ble betalt husleie.

Foto: Harald Inderhaug

Drammenseren Geir Bråthen er tiltalt for investorbedrageri og momsunndragelse etter at han drev selskapet Auto Forum. Flere kjendiser hevdet de ble lurt av bilselgeren i 2011.

Tommy Steine

Tommy Steine kjøpte tre biler av Geir Bråthen.

Foto: NRK

Tommy Steine var blant dem som inngikk en avtale med Bråthen om å levere biler tilbake og få så godt som hele kjøpesummen igjen, men plutselig var butikken stengt og bilselgeren borte.

Investor Dag Høili investerte over ti millioner kroner i selskapet i 2012 da han så regnskapet for 2011. Bråthen opplyste at omsetningen hadde steget fra 24 millioner kroner til 187 millioner på ett år, og det var oppført et lager med biler til en verdi av 15 millioner kroner. I ettertid har det vist seg at tallene ikke stemte.

Nekter skyld

Nå er Bråthen tiltalt for å ha oppgitt uriktige opplysninger om verdiene i selskapet da Høili gikk inn på investorsiden.

Advokat Christian Flemmen Johansen

Advokat Christian Flemmen Johansen representerer Geir Bråthen.

Foto: Heidi Elisabeth Odde / NRK

– Geir Bråthen ønsker å imøtegå det han blir anklaget for. Det har han ingen problemer med, sier advokat Christian Flemmen Johansen.

– Hevder han fortsatt at han ikke gjorde noe galt?

– Ja, han står på det han har sagt tidligere, sier advokaten.

Tre dager i retten

Politiet har etterforsket saken siden våren 2013. Skatt Sør anmeldte Auto Forum for momsbedrageri høsten 2014. Skatteetaten hevder at kjøpet av en båt til en verdi av 6 millioner kroner ble regnskapsført hos Auto-Forum, men den ble overført til Geir Bråthen privat uten at det ble betalt moms.

Da Auto-Forum ble slått konkurs sommeren 2013, kom det inn krav på til sammen 9,2 millioner kroner fra 52 kreditorer. Det har vært flere rettssaker i kjølvannet av konkursen, men dette er første gangen Geir Bråthen sitter på tiltalebenken.

Det er satt av tre dager til saken i Drammen tingrett i begynnelsen av november.