Lover mer idrett i Telenor Arena

Telenor Arena er pekt ut som kunstløpsarena under et mulig Oslo-OL i 2022, men er ifølge idrettspresidenten OL-konseptets svake punkt.

Telenor Arena

I 2013 må det bli flere idrettsarangementer om hallen skal brukes i en OL-søknad fra Oslo.

Foto: Erik Thomas Ganer / NRK

Eierne av Telenor Arena lover mer idrett i hallen på Fornebu i framtida. Hallen er pekt ut som kunstløpsarena under et mulig Oslo-OL i 2022, men er ifølge idrettspresident Børre Rognlien OL-konseptets svake punkt. Idrettsforbundet krever nemlig at OL-arenaene først og fremst skal brukes til idrett og ikke konserter og messer.

– Forslagets svake punkt

Ut med Stabæk og inn med Justin Bieber. Det er historien om Telenor Arena kort oppsummert. Og det at hallen i dag fremstår mest som konsertarena og messehall, bekymrer idrettspresident Børre Rognlien.

Rognlien

Idrettspresident Børre Rognlien.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Norges Idrettsforbund er svært opptatt av at alle OL-arenaer skal brukes til idrett også etter lekene, der Oslo kommune ser for seg kunstløp og kortbaneskøyter i Telenor Arena.

Nå legger Rognlien press både på eier og vertskommunen Bærum hvis de skal
være med på leken.

– Om Telenor Arena skal brukes må Bærum kommune komme på banen og være med og sikre en etterbruk for idretten i Bærum og området rundt. Hvis ikke, så er det forslagets svake punkt, sier Rognlien til NRK.

– Mer idrett i 2013

Lisbeth Hammer Krog

Ordfører Lisbeth Hammer Krogh.

Foto: Høyre

Bærums-ordfører Lisbeth Hammer Krogh sier at Bærum kommune hele tiden har ønsket seg Telenor Arena som en storstue for kultur og idrett. Hun sier at arenaeier Euforums framtidsplaner skal presenteres for formannskapet onsdag denne uka og er optimist på idrettens vegne.

– Jeg har blitt muntlig orientert om at her ligger det flere idrettsarrangementer og intensjonsavtaler med flere særforbund.

Allerede i januar arrangerer Snarøya Sportsklubb barnefotballturnering i hallen og i høstferien blir det håndballskole i regi av Haslum. Styreleder Diderik Schnitler hos arenaeier Euforum lover nå mer idrett i framtida.

– Vi har nå intensjonsavtaler med fire idrettsforbund om både muligheter for fotball, skiskyting, sandvolleyball og håndball for å nevne noen. Det kommer det til å bli noe av. Men først og fremst er det enkeltarrangementer som EM, OL og lignende, sier Diderik Schnitler og lover at det blir flere idrettsarrangement i hallen i 2013 enn i 2012.