Lover en FFK-avklaring i kveld

– Vi kommer til å sitte i møte frem til vi har kommet frem til en løsning, sier konstituert styreleder i FFK Sport, Vigdis Abrahamsen Grøndal.

Styremøte i FFK

Daglig leder Lars-Thomas Stene i Fredrikstad fotballklubb slipper inn en møtedeltager tidligere i kveld.

Foto: Anders Winlund / NRK

Fredrikstad Fotballklubb sendte 15. februar ut en pressemelding der de fortalte at FFK-systemet er kommet i en svært vanskelig situasjon økonomisk, og det er reell fare for konkurs i FFK Sport AS.

Det er klubben selv som har satt frist til i dag på å finne en løsning på den økonomiske krisen.

Lange møter

Mandag kveld satt styrene i FFK og FFK Sport AS, samt Jon Brynildsen, styreleder i Værste, og konsernsjef i Fredrikstad Energi AS, Trond Andersen, i hektisk møtevirksomhet for å finne en løsning.

Møtene har fortsatt i dag, men nå varsler konstituert styreleder i FFK Sport, Vigdis Abrahamsen Grøndal, at det vil komme en avklaring i løpet av kvelden.

– Vi regner med at vi jobber oss ferdig i løpet av styremøtet, og at det vil komme en pressemelding i løpet av kvelden. Noen pressekonferanse vil det nok ikke bli før i morgen, for jeg regner med at møtet vil bli langt. Det er fortsatt noe som gjenstår, men vi kommer til å sitte frem til vi har kommet frem til en løsning, opplyser Grøndal til f-b.no.

Store utfordringer

I en pressemelding FFK sendte ut for et par uker siden listet opp hovedårsakene til at klubben har havnet i den vanskelige økonomiske situasjonen.

  • Inntektene har vært og ser ut til å bli lavere enn forutsatt
  • For dårlig kostnadsstyring og mangelfulle interne rapporteringsrutiner
  • For stor gjeld gjør at selskapet er utilfredsstillende finansiert.

– Det er ikke forsvarlig å drifte videre i nåværende form. Vi har ikke den økonomiske oversikten vi trenger for å drive fra dag til dag, sa daglig leder Lars-Thomas Stene til NRK.no 15. februar i år.