Hopp til innhold

Lossa lasteskip i Oslo – bil og mann havna i sjøen

I forbindelse med lossing av biler fra et frakteskip ved Sjursøya i Oslo har en bil med en sjåfør havna i sjøen. Bilen endte på 15 meters dyp.

Bil utfor filipstadkaia

Bilen ble hentet opp i 10-tiden torsdag formiddag.

Foto: William Jobling / NRK

– Da vi kom fram hadde andre personer fått mannen opp av vannet, så han blir ivaretatt av helsevesenet nå. Vi har dykka rundt bilen, det er ikke flere personer i vannet, og nå forbereder vi å ta bilen opp av vannet, sier innsatsleder Svein Arild Jørundland til NRK.

Føreren er reddet på land og skal være i god behold. Personen blitt tatt med til legevakten for en sjekk.

Det går tilsynelatende bra. Han har vært uti vannet og det er kaldt, så han blir tatt hånd om av ambulansepersonell, og så avhørt av politiet om hvorfor bilen havna i vannet, sier Jørundland.

En bil og mann falt i havet under lossing av et frakteskip i Oslofjorden.

En bil og mann falt i havet under lossing av et frakteskip i Oslofjorden.

Bilen lå ifølge politiet på 15 meters dyp.

Hvordan havna bilen i vannet?

Dette er en ny bil, så dette skjedde i forbindelse med lossing av nye biler fra båten, som skal parkeres på kaianlegget. Under kjøreturen fra båten og bort til parkeringsplassen, så har denne bilen på en eller annen måte kjørt over kaikanten og havna i vannet.

Bilene kan maks kjøre i 35 kilometer i timen under frakt.

De andre bilene som står på området har sommerdekk, bekrefter politiet. De kan ikke si om det er årsaken til at bilen har havnet i vannet.

Det ikke lov å kjøre med sommerdekk på slikt føre som det er nå, men dette er en lukket havn. Om det er noe spesielle regler når en losser biler på en lukket havn, må politiet komme tilbake til, sier Jørundland til NRK.

Bil utfor Filipstadkaia

Bilen som havnet i vannet i morgentimene, ble hentet opp i 10-tiden.

Foto: William Jobling / NRK

Var alene i bilen

Mannen hevda selv at han var alene i bilen og vi har dykka med dykkere rundt bilen, og området rundt. Det er ikke flere personer der.

Innsatsleder Svein Arild Jørundland.

Innsatsleder Svein Arild Jørundland.

Foto: William Jobling / NRK

Hva gjør dere videre nå?

Nå forbereder vi oss på å heve bilen opp av vannet. Så er det avhør av sjåføren. Så er det rutinemessig varsling av arbeidstilsynet.

Mannen skal være ansatt på havna og driver med lossing av nye biler til kaia før de skal videre til forhandlerne.

Vi må finne ut hva som har skjedd og forebygge at dette skjer igjen. Vi undersøker også om det har skjedd noe straffbart, og tar promillekontroll, sier innsatslederen.

Mannen har fått førerkortet beslaglagt.