Se: Tabeller 1.divisjon

Les: Følg Sarpsborg 08 - Stavanger minutt for minutt

Begge lagene står med kun to seirer på sju kamper. Så det har ikke vært noen god åpning på sesongen for noen av lagene.

Sarpsborg 08 har slitt med på få uttelling på sjansene sine i årets 1. divisjon.

Mot bunnkollega Stavanger løsnet det virkelig for østfoldingene som vant hele 4-0 hjemme på Sarpsborg Stadion.

Anført av en livlig Martin Wiig og den 16-årige debutanten Emmanuel Amarh viste sarpingene tidvis angrepsspill av høy klasse, og tok tre livsviktige poeng i kampen om å overleve.

Endelig stemte det for Sarpingene

Hjemmelaget tok tidlig ledelsen ved Martin Wiig. Spissen headet et utspill fra keeper ned til Ole Jørgen Halvorsen, som på et touch lobber ballen over Stavanger-forsvaret og sender Wiig igjennom.

Alene med keeperen gjorde Martin Wiig ingen feil og sendte Sarpsborg i ledelsen etter kun ti minutter,

Minuttene som fulgte var det Sarpsborg som styrte kampen, det viste de ved å rulle opp flere fine angrep. Men publikum måtte vente helt til det var kun fem minutter igjen av den første omgangen før det kom en ny scoring.

Da var det nok en gang Martin Wiig som økte hjemmelagets ledelse. Denne gangen var det unggutten Martin Mathisen som var regisør.

Ole Jørgen Halvorsen ble spilt gjennom på kanten, deretter la han ut til Martin Wiig som satt sitt andre mål for dagen.

Etter pausen fortsatte vertene å dominere kampen. Debutanten Emmanuel Amarah fikk ballen like utenfor 16-meteren. Han ristet av seg en forsvarer og satt ballen mellom beina på Stavanger-keeper Bo Andersen

I en liten periode midtvis i andre omgang virket det som at Stavanger skulle klare å komme seg inn i kampen, og dermed klare å skaffe seg en redusering.

Men på overtid satt Martin Wiig inn sitt tredje mål for kvelden og Sarpsborg rodde i land en fortjent seier i mandagens oppgjør, og tar dermed et lite, men svært viktig, byks oppover tabellen.