Hopp til innhold

Lørenskog i våre Høyre-hjerter

Bygdelisten "Lørenskog i våre hjerter" har fem tidligere høyre-medlemmer på de sju øverste plassene på sin liste til kommunevalget.

Nominasjonsmøtet er holdt, og Marianne Korsrud topper listen.

Den kan bli utvidet med ytterligere to tidligere høyremedlemmer som meldte seg ut denne uken og de to er Mette Korsrud og Bjørn Hatling.

Mette Korsrud skal i morgen si fra om hun stiller. Listen skal leveres formannskapet fredag.

8 av 11 har meldt seg ut

Bråket og utmeldingene i Lørenskog Høyre fortsetter. Av 11 høyrerepresentanter som ble valgt inn i kommunestyret ved siste valg er det nå bare tre igjen, resten har erklært seg uavhengige.

Den siste til å marsjere ut av partiet - var den lokale partidronninga - tidligere ordfører Mette Korsrud.

- Det føles rart, det er nesten så jeg må klype meg i armen. Men det er jo sant, sier Korsrud.

Mette Korsrud
Foto: NRK

- Ble oppfordret til å gå

Hun har vært ordfører, gruppeleder og medlem av Høyre siden 1981, men i dag var det tid for å rydde seg ut av partikontoret i Lørenskog rådhus. Selv mener hun at hun ble oppfordret til å gå av den nye partilederen.

- Han sa at de som hadde stemt for at Posten skulle etablere seg i Lørenskog hadde brutt Høyres program, og for hans del så kunne de godt ta sin hatt og gå. Det var jo bare jeg som var igjen, så da gikk jeg. Sterkere oppfordring kunne jeg ikke fått, mener Korsrud.

Tom Sølie som var en av generalene i kampen mot posten men som har overtatt ledervervet i Lørenskog Høyre har en helt annen versjon av det som hendte.

- Jeg la overhodet ikke noe press på henne, det har jeg aldri gjort. Men det som ble sagt var at det er viktig at kandidatene respekterer og følger partiprogrammet. Men å tolke det til at man har lagt press på noen, det synes jeg er drøyt, sier Sølie.

Høyres kommunestyregruppe minskes

Med Mette Korsruds utmelding i går kveld har den bitre feiden mellom tilhengere og motstandere av postens etablering i Lørenskog krevd nok et partimedlemskap.

Det til tross for at etableringen forlengst er avgjort og posten har begynt å grave på tomta. Det er nei-folkene som nå har overtatt partiet og som har plassert sine kandidater på kommunelista.

I prosessen har mange tidligere høyrerepresentanter meldt seg ut - og kommunestyregruppa er nå helt minimal.

- Høyre består jo. Men i kommunestyret så er det tre representanter som er igjen, de andre er fristilt. Vi var opprinnelig 11, så det er åtte som har forlatt Høyre, sju på grunn av Posten, og en på grunn av en tidligere sak, sier Korsrud.

Slår tilbake i valgkampen

Men gamle høyrefolk som føler seg skviset ut av nye høyre-partiet vil slå tilbake i valgkampen. Flere stiller på bygdelista Lørenskog i våre hjerter - som enkelte omtaler som gamle Høyre i Lørenskog.

Mette Korsruds datter Marianne er en av frontfigurene og hun håper at morens utmelding av Høyre vil bety at hun også takker ja til plass på lista.

- Ja, for vår del er jo dette det beste som kan skje. Nå vil jeg legge et stort press på å få henne til oss, sier hun.

Dermed blir ikke valgkampen i Lørenskog bare mellom rødt og blått, men også mellom blått og blått. Blant partisympatisører vi fant på Metrosenteret i dag var det delte meninger om hvem som fortjener stemmene.

Mens noen sa de helt klart ville stemme på bygdelista, var det andre som avfeide den nye partiet som en protest.